Hoe kan ik ontdoen van favorieten in Windows Verkenner?

Hoe kan ik ontdoen van favorieten in Windows Verkenner?


Net als alle moderne webbrowsers kunt Microsoft Internet Explorer u bookmark van webpagina's en deze wilt opslaan voor toekomstig gebruik. Omdat de browser is zo strak geïntegreerd met het besturingssysteem Windows, het deze bladwijzers worden opgeslagen in een gunstig gelegen map genaamd "Favorieten". Hoewel u uw favorieten uit Internet Explorer verwijderen kunt, heb je ook de optie van handmatig te verwijderen met de Windows Verkenner-interface. Als je eenmaal hoe toegang krijgen tot de map Favorieten weet, wordt het wegwerken van de inhoud ervan een zeer snelle taak.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop en selecteer "Uitvoeren". Als u deze optie niet ziet, drukt u op de toets met het Windows-logo en de "R"-toets tegelijk.

2

Typ "favorieten" in het veld "Openen" en klik "OK" om de map 'Favorieten' te openen.

3

Markeer de favorieten die u wilt verwijderen.

4

Met de rechtermuisknop op een gemarkeerde favoriet en selecteer "Verwijderen".

5

Klik op "Ja" om te bevestigen van uw keuze en de gemarkeerde favorieten verwijderen.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook toegang tot uw map Favorieten handmatig, in plaats van met behulp van de opdracht "Uitvoeren". Dubbelklik op de "Computer" icoon op het bureaublad en dubbelklik vervolgens op het pictogram van het station "C:". Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, open de volgende mappen: "Gebruikers" > "(uw gebruikersnaam)" > "Favorieten". Open de volgende mappen in Windows XP: "Documents and Settings" > "(uw gebruikersnaam)" > "Favorieten".