Hoe kan ik naar Word kopiëren van Acrobat Reader?

Hoe kan ik naar Word kopiëren van Acrobat Reader?


Adobe Systems gemaakt het Portable Document Format (PDF) om te helpen auteurs vaste indeling, niet-bewerkbare bestanden verdelen over een breed scala van besturingssystemen. Hoewel PDF-bestanden kunnen worden geopend met vele weergeven programma's, met inbegrip van de toepassing van de Acrobat Reader van Adobe, staat Microsoft Word geen gebruikers importeren en breng wijzigingen aan PDF's. Maak gebruik van Acrobat Reader's selectie-gereedschappen en kopiëren functionaliteit te verplaatsen van tekst en afbeeldingen uit PDF-bestanden in Word.

Instructies

Tekst naar Microsoft Word kopiëren

1

Enig-Klik het pictogram "Tekst selecteren" gevonden in de buurt van de bovenkant van het scherm van Acrobat Reader en vertegenwoordigd door een "T"-pictogram.

2

Klik aan het begin van het blok van tekst, houd van uw klik en sleep totdat alle van de tekst die u wilt kopiëren is gemarkeerd, laat u uw Klik om de tekst te selecteren.

3

Klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk en selecteer 'Copy'.

4

Open Microsoft Word.

5

Klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk en kies "Plakken". De tekst die u gemarkeerd en gekopieerd in stap 2 en 3 wordt omgezet in uw Word-document.

Kopiëren van afbeeldingen naar Microsoft Word

6

One-click de "Graphics selecteren" pictogram, gevonden in de buurt van de bovenkant van het scherm van Acrobat Reader en vertegenwoordigd door een paar vormen met een vierkant, onderbroken rand eromheen.

7

Klik op in de buurt van de linker bovenhoek van de afbeelding die u wilt kopiëren, houdt van uw klik, sleep totdat u de onderst-juiste hoek van het beeld bereikt, en laat u uw Klik om de afbeelding te selecteren.

8

Klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk en selecteer 'Copy'.

9

Open Microsoft Word.

10

Klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk en kies "Plakken". De afbeelding die u gemarkeerd en gekopieerd in stap 2 en 3 wordt omgezet in uw Word-document.

Tips & waarschuwingen

  • Acrobat Reader kunt u ook selecteren alle tekst in een PDF-document. Klik op de "Hand"-pictogram op de menubalk in de buurt van de bovenkant van het scherm, klik met de rechtermuisknop, en kies de optie "Continue". Klik vervolgens op het pictogram "Tekst selecteren" Klik met de rechtermuisknop, en kies "Selecteer alle". Klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk na het selecteren van alle tekst en kies 'Copy'. Open Microsoft Word na te doen, klik op 'Bewerken' in de bovenste menubalk en kies "Plakken" om over te brengen van de inhoud in Word.