Hoe kan ik handmatig uitvoeren Cron Jobs op een Ubuntu-Server?

Ubuntu server en desktop werkende systemen, samen met andere distributie Linux en Unixsystemen, gebruiken de cron daemon processen volgens een planning die automatisch wordt uitgevoerd. Cron voert een reeks van scripts die zich in specifieke mappen opgegeven tussenpozen bevinden. Bijvoorbeeld, draait cron elk script zich in de map cron.daily eenmaal per dag. Cron banen zijn normale scripts, zodat u kunt ook handmatig uitvoeren om er zeker van ze correct werkt of systeem beheertaken uitvoeren op een bepaald tijdstip.

Instructies

1

Typ "sudo run-parts cron.daily" op de terminal prompt uit te voeren van de dagelijkse cron jobs. U kunt ook typen "cron.hourly", "cron.weekly" of "cron.monthly" uit te voeren van de per uur, wekelijks of maandelijks cron jobs in plaats daarvan.

2

Druk op "Enter".

3

Typ uw wachtwoord bij de wachtwoord-prompt en druk op "Enter".

Tips & waarschuwingen

  • U kunt een enkele cronjob ook handmatig uitvoeren door het uitvoeren van het script direct. Bijvoorbeeld, het uitvoeren van de logrotate cronbaan die dagelijks worden uitgevoerd door te typen "sudo /etc/cron.daily/logrotate" bij een terminal prompt en druk op "Enter".