Hoe kan ik een VCF invoegen in een E-mail

Hoe kan ik een VCF invoegen in een E-mail


Microsoft Outlook is één van de hoogste kaderfuncties van e-mail-programma's op de markt en handhaaft een hoge aanwezigheid in de zakelijke wereld. Een van de kenmerken biedt gebruikers de mogelijkheid om een adresboek beheren en maken van elektronische visitekaartjes om hun contacten informatie bij te houden. Deze kaarten worden vCards of VCF bestanden genoemd. Als iemand het delen van contactgegevens van een persoon met een ander moet, kunnen ze verzenden van de contactpersoon vCard via e-mail voor gemakkelijke distributie aan wie ze kiezen.

Instructies

1

Microsoft Outlook 2007 openen door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad van uw computer.

2

Maak een nieuw e-mailbericht door te klikken op de "New" knop in de linker bovenhoek van het scherm van Microsoft Outlook 2007.

3

Klik op het tabblad van de "Invoegen" bevindt zich in de linkerbovenhoek van het nieuwe e-mail bericht scherm. Dit zal de lijst van beschikbare opties, gelegen aan de bovenkant van het scherm wijzigen.

4

Klik op de optie "voegen Item" in de linker bovenhoek van het nieuwe e-mail bericht scherm. Hiermee opent u het scherm 'Item invoegen'.

5

Klik op de 'Contacts' optie gelegen de "zoeken in:" bovengedeelte van het scherm 'Item invoegen'. Dit zal leiden tot een lijst van uw bestaande vCards te verschijnen de "Items:" sectie aan de onderkant van het scherm 'Item invoegen'.

6

Klik op de vCard van de contactpersoon die u wilt invoegen in het e-mailbericht. Dit zal Markeer en selecteer dat vCard.

7

Klik op de "OK" knop in de rechterbovenhoek van het scherm 'Item invoegen'. Dit sluit het scherm 'Item invoegen' en de geselecteerde vCard automatisch invoegen in de e-mail als bijlage.