Hoe kan ik een sjabloon maken voor Outlook Express?

Outlook Express-gebruikers die regelmatig uniek sturen opgemaakt e-mails wellicht handig om een Outlook Express-sjabloon te maken. Een sjabloon van Outlook Express gebruikers e-mail meerdere e-mails versturen naar verschillende ontvangers met behoud van hetzelfde e-mail formaat. Outlook-gebruikers kunnen ook sjablonen aan hun eigen voorkeuren aanpassen. Aangezien Outlook Express niet over een specifieke opdracht waarmee gebruikers om sjablonen te maken beschikt, kunnen gebruikers een sjabloon maken door een e-mail te maken en vervolgens de e-mail op te slaan in de EML-bestandsindeling.

Instructies

1

Open Outlook Express en klik op 'Nieuwe E-mail'. Als u Outlook Express 6 gebruikt, selecteer "Create mail." Er wordt een nieuw venster geopend.

2

Typ een voorbeeld brief of tekst voor uw sjabloon in de hoofdtekst van het bericht en klik op de knop "Toevoegen" om een bijlage aan uw sjabloon toevoegen. Als u een datum toevoegen aan uw sjabloon willen zou, het specifieke gebied waar u zou willen toevoegen een datum leeg of typt u "Datum" in het gebied en selecteer vervolgens een andere tekenkleur kiezen.

3

Plaats de cursor in het veld 'Aan', en selecteer uw e-mailontvangers desgevraagd items uit uw Outlook Express-adresboek toevoegen.

4

Een Outlook Express-sjabloon maken door te klikken op 'Bestand' selecteren 'Opslaan als' te typen van een naam voor de sjabloon in het veld "Naam", en vervolgens te selecteren ".eml" als het bestandstype. Worden zeker om te herinneren waar u de sjabloon hebt opgeslagen op uw PC.

5

Dubbelklik op het bestand dat u wilt gebruiken de sjabloon wanneer nodig. U hebt een Outlook Express-template gemaakt.