Hoe kan ik een sjabloon maken voor CMSimple?

Hoe kan ik een sjabloon maken voor CMSimple?


CMSimple is een lichtgewicht en eenvoudig content managementsysteem dat zeer weinig schijfruimte (ongeveer 100 kilobytes) en geen database setup vereist. Een gratis versie is beschikbaar, onder een GPL-licentie, voor gebruik op enige site die is niet-commerciëel. Betaalde commerciële licenties zijn ook verkrijgbaar. Sjabloon maken voor sites gebouwd in CMSimple is gemakkelijk voor webdesigners die al een grondige kennis van HTML en CSS. Het ontbreken van gebruikersinterface maakt CMSimple een moeilijk systeem te gebruiken voor meer beginnende ontwerpers.

Instructies

1

Maak een basismalplaatje lay-out in een teksteditor en sla het op als "template.htm." Er zijn een handvol verplichte variabelen te plaatsen binnen PHP oproepen, zoals "<? php echo example();? >. " De variabelen die moeten worden gebruikt in plaats van "example()" zijn: "head()", "onload()", "toc()", "editmenu()" en "content()". Zie de standaardsjabloon in het sjabloonbestand CMSimple voor monster plaatsing.

2

Maken van een CSS-bestand om te controleren de ontwerpelementen van uw sjabloon en sla het op als "stylesheet.css."

3

Plaats afbeeldingsbestanden gebruikt in uw sjabloon in een map met de naam "afbeeldingen".

4

Plaats "template.htm", "stylesheet.css" en de map "images" in een map met de naam die u voor de sjabloon. Sjabloonnamen moeten alle kleine letters worden gebruikt met geen leestekens of spaties.

5

Upload de template map met alle bijbehorende inhoud naar uw site, het binnen de CMSimple "Sjablonen" folder te plaatsen.

6

Open het bestand "config.php" in de CMSimple "cmsimple" directory.

7

"Standaard" vervangen door de naam van de map van uw sjabloon op de lijn die zegt "$cf ['site'] ['template'] ="standaard"en sla.

Tips & waarschuwingen

  • Uw sjabloon moet de woorden "Aangedreven door CMSimple" met een link naar de website van CMSimple ergens op de pagina bevatten, tenzij u een zakelijke licentie hebt gekocht.