Hoe kan ik de geschiedenis van mensen zoeken

Zoeken van de geschiedenis van een persoon gaat met behulp van een breed scala van middelen. Tijdens uw onderzoek, moet u gedetailleerde notities houden op de iemands achtergrond, vooral waar je een stukje informatie hebt ontdekt. Als tegenstrijdige informatie is gevonden, kunt u terug naar die bron en erachter te komen welke bron verdachte is. Vergeet niet de verschillen tussen primaire bronnen, dat zijn eigentijds aan de persoon, en secundaire bronnen, die daarna worden gepubliceerd, maar trekken vaak informatie uit primaire bronnen.

Instructies

1

Zoeken naar gepubliceerde historische boeken, biografieën en compilaties van historische documenten die beschikbaar zijn. Boeken die nauwkeurige citaten en fotokopieën van primaire documenten hebben zijn bijzonder nuttig. Universiteitsbibliotheken houden vaak een brede selectie van boeken van historisch belang, en vindt u ook dat enkele exemplaren gebruikt bij boekhandel of online verkopers.

2

De naam van de persoon in Biography.com de database invoeren. Deze database benadrukt vooral 20ste eeuw historische figuren, met name politieke en entertainment beroemdheden. Het materiaal dat samengesteld wordt gepresenteerd op de biografie kanaal, evenals de A & E en geschiedenis kanalen.

3

De Oxford Dictionary van nationale biografie (DNB) zoekt Britse burgers. Volgens DNB bevat het woordenboek meer dan 57.000 geïllustreerde biografische vermeldingen. DNB is een van de belangrijkste biografische middelen voor onderzoekers.

4

Maak een afspraak in relevante archieven. U kunt het zoeken van openbare registers zoals Hof of juridische documenten, evenals persoonlijke correspondentie die bewaard zijn gebleven. Bijvoorbeeld, als u zoeken de geschiedenis van Herman Melville wilt, kunt u Bel de Herman Melville-huis, gelegen in Lennox, Massachusetts, en probeer te herzien van de beschikbare documenten.

5

Neem contact op met overlevende familieleden of andere tijdgenoten. Zij kunnen waardevolle, onontgonnen documenten aan de persoon verbonden hebben gehouden. Hoewel dit eenvoudig genoeg lijkt, er de oorzaak van een paar grote investigative vondsten. De verslaggever Jerry Mitchell, die een onderzoek in de jaren 1990 in gewelddadige criminelen voor hun daden tijdens de jaren 1960 leidde, zocht gewoon de naam van een dader in een online database met telefoonnummers en adressen.