Hoe kan ik controleren welke versie van de Driver Ik heb op XP?

Drivers up to date te houden, zal een besturingssysteem draaien zo soepel mogelijk helpen. Weten welke stuurprogramma's zijn meest recente helpt, maar voordat u iets nieuws hebt gedownload, moet u controleren of welke versie van een stuurprogramma is al op uw XP-machine. Dit bespaart tijd als de meest recente stuurprogramma al is geïnstalleerd, evenals voorkomen dat mogelijk software glitches en conflicten.

Via het Configuratiescherm

Klik op de "Start" knop en open "Control Panel". Als het deelvenster aan de linkerkant heeft de optie om te schakelen naar de "Klassieke weergave", tikken daarop. Als dat niet het geval is, bent u al waar u moet zijn.

Dubbelklik op "Systeem". Wanneer het "Systeemeigenschappen" opent, selecteer het tabblad "Hardware". Klik in het tabblad Hardware op de knop welk says "Apparaatbeheer". Het Apparaatbeheer venster wordt geopend, die wordt weergegeven als een menulijst van hardware categorie├źn. Klik op de '+' naast het type stuurprogramma die u controleert. (Bijvoorbeeld, als u controleren welke versie van het stuurprogramma van uw draadloze kaart wilt, klik op de "+" naast "Netwerkadapters.") Dit geeft alle hardwareapparaten die bij die categorie horen.

Klik met de rechtermuisknop op het apparaat in de vraag, 'Eigenschappen'. Wanneer het dialoogvenster Eigenschappen opent, selecteer het tabblad "Stuurprogramma". Dit tabblad verschijnt de versie van het stuurprogramma dat momenteel op uw computer wordt uitgevoerd.