Hoe kan ik controleren welke bestanden worden uitgevoerd op een PC?Soms kunnen wanneer een computer vertraagt of bevriest, programma's en bestanden worden uitgevoerd in de achtergrond die zijn van al het geheugen hogging. Een manier om te zien wat er gaande is en misschien stoppen bestanden up van al uw RAM te nemen is om erachter te komen welke programma's daadwerkelijk op de computer worden uitgevoerd. Het is vrij gemakkelijk om dit te zien nadat u waar weet te kijken.

Wat Is Taakbeheer?

De Windows Task Manager is een manier om een kijkje in uw computer via het Windows-besturingssysteem. De Manager van de taak wordt geleverd bij de Windows-installatie en kunt u gedetailleerde informatie over hoe uw computer uitvoert. Het laat zien welke toepassingen worden uitgevoerd, de CPU-gebruik, netwerkactiviteiten en systeemservices. Wat nog belangrijker is, toont het de processen die momenteel worden uitgevoerd zodat u kunt zien welke bestanden op de achtergrond actief zijn. Hiervandaan kunt u geforceerd stoppen elk proces dat is belemmeren de werking van uw PC.

De Manager van de taak openen

Druk op Alt + Ctrl + Delete op uw toetsenbord. In Windows Vista of Windows 7, een ander scherm zal verschijnen die zal u vragen wat u wilt doen. Klik op "Start Taakbeheer." In eerdere versies van Windows, zal enkel de Manager van de taak verschijnen. Klik op de tab 'Toepassingen' om te zien alle toepassingen die worden uitgevoerd. Als u een bevroren toepassing geforceerd te stoppen wilt, klikt u op de toepassing te markeren en klik vervolgens op "Taak beƫindigen."

Klik op het tabblad "Processen". Dit is alle processen, of bestanden die op de achtergrond worden uitgevoerd. Ziet u de naam, de gebruikersnaam van de persoon die het proces uitvoert (als meerdere gebruikers zijn ingelogd en gebruikt de computer), hoeveel CPU wordt gebruikt door het proces, de hoeveelheid geheugen die het gebruikt en de beschrijving voor het bestand. Doorloop de lijst om te zien alle bestanden die op de computer worden uitgevoerd.

Als u wilt vrijmaken van geheugen en CPU-gebruik, kunt u markeren van een proces en klik op "Proces beƫindigen." De enige processen die veilig zijn te sluiten zijn degenen die een gebruiker vermeld in de kolom "Gebruikersnaam hebben". Processen die als systeem of LOCALSERVICE worden vermeld in de kolom gebruikersnaam zijn processen die door de PC of Windows gebruikt. Dit zijn veel gevaarlijker te sluiten als je niet weet wat ze zijn.