Hoe kan ik bepalen als mijn Chipset Is oververhitting?

De chipset, samengesteld uit de northbridge en southbridge, kan moederbord apparaten met elkaar te communiceren. De northbridge, gestationeerd naast de central processing unit (CPU) op de meeste computers, vergemakkelijkt de communicatie tussen de CPU, het geheugen van de random access memory (RAM) en de grafische kaart. Omdat de northbridge zo dicht bij de CPU, en omdat de component verbruikt een aanzienlijke hoeveelheid macht, kan de chipset eindigen oververhitting.

Instructies

1

Downloaden en uitvoeren van een programma zoals Core Temp of Real Temp, die verslag PC temperaturen in real-time.

2

Een CPU-intensieve programma uitvoeren, zoals een 3D-games toepassing, of een Blu-ray of HD-video. Als de temperatuur bereikt of overschrijdt 90 graden van F, of als de computer bevriest of hangen, kan de chipset oververhitting worden.

3

Noteer de foutcode als een stopscherm — ook bekend als een "blue screen of death" — wordt weergegeven. De fout ' STOP: 0X0000007A ' wordt vaak weergegeven wanneer de chipset op het moederbord of grafische kaart oververhit.

4

Laat de computer op voor ten minste een uur en gebruiken van de PC zoals gebruikelijk. Zet de computer uit zodra het uur is, en vervolgens de macht kabel. Het gevaldekking van het verwijderen van de PC, dan plaatst u een vinger op de northbridge, vaak gevonden grenzend aan de processor. Plaats een vinger op de chipset. Als u uw vinger kan niet op de component voor langer dan een paar seconden laat, is de chipset oververhitting.