Hoe kan ik afstand in TextPad verwijderen?

Hoe kan ik afstand in TextPad verwijderen?


De meest fundamentele manier om zich te ontdoen van overbodige spaties uit tekstdocumenten is voor scannen voor hen lijn door lijn en wegnemen van elkaar met uw Delete-toets, maar dit kan erg vervelend werk worden. Als u een tekst-editor zoals TextPad, echter kunt u overbodige afstand direct via de toepassing van de ingebouwde vervangengebruiken verwijderen. Het vervangen hulpprogramma kan ook alle lege of lege regels verwijderen uit uw document.

Instructies

Spatie verwijderen

1

Klik op het menu "Zoeken" en kies "Vervangen". U kunt ook de "Vervangen" knop op de werkbalk klikken.

2

Klik binnen het invoer vak met het label "Zoeken" en dan druk vervolgens eenmaal op de SPATIEBALK. Laat de "Vervangen door" invoervak leeg.

3

Selecteer het keuzerondje 'Actieve document' zodat TextPad de spaties alleen in het huidige document verwijdert.

4

Klik op "Alles vervangen" opdracht TextPad voor elke spatie in uw document zoeken en verwijderen zonder dat iets anders in zijn plaats. Elke regel van uw document moet zijn verkorte en vrij van lege ruimten.

Tabs verwijderen

5

"\T" typt in het invoervak "Zoeken". TextPad en Windows interpreteren "\t" intern als de code signalering een tabblad inspringing, in plaats van de letterlijke tekenreeks "\t."

6

Selecteer de "Tekst" en "Actieve document" radio knoppen.

7

Vinkt u het selectievakje "Regular expressions." Wanneer "Regular expressions" is geselecteerd, zal TextPad schuren door uw document voor de interne codes in plaats van letterlijke tekens. Wanneer het vindt de interne code voor "\t", zal het de vooraf ingestelde aantal spaties dat elk tabblad vertegenwoordigt verwijderen.

8

Klik op "Alles" om te vervangen alle tabs verwijderen uit uw tekstdocument.

Lege regels verwijderen

9

Typ "\n" in het invoer vak "Zoeken". De tekens "\n" intern signalen het einde van de huidige tekstregel en het begin van de volgende regel in uw document. De tekenreeks "\n" is ook bekend als de "nieuwe regel" of "end-of-line" code.

10

Vinkt u het selectievakje "Regular expressions." TextPad scant uw gehele document voor de newline-code.

11

Klik op "Alles" om te vervangen alle witregels wilt verwijderen uit uw document. Alle tekst in uw document zal vervolgens worden weergegeven als een enkele regel.

Tips & waarschuwingen

  • Bespaar nog meer tijd door een macro TextPad Schakel opeenvolgend alle enkele spaties en tabs in uw documenten met één opdracht te maken. Open een document met spaties en tabs. Klik op het menu "Macro" en vervolgens "opnemen." Eerst, ga door middel van de stappen die nodig zijn om te verwijderen ruimten en vervolgens de stappen voor het verwijderen van tabbladen. Druk op de "Record on/off" knop om te stoppen met de macro opname. Klik op "Ja" om te slaan de macro, de "Macro opslaan" dialoogvenster vak informatie in te vullen en klik vervolgens op 'OK'. Als u wilt dit hulpprogramma uitvoert op een ander document, klikt u op "Macro" en vervolgens de naam van de macro die u hebt gemaakt.
  • Informatie in dit artikel geldt voor TextPad 7.4. Iets of aanzienlijk kan variëren met andere versies van TextPad.