Hoe Jabber verbinden met Facebook ChatAls u wilt chatten met je vrienden op Facebook chatten via een Instant Messenger-programma, zoals Adium, Pidgin of iChat, kunt u dit doen door gebruik te maken van het Jabber-protocol. Wanneer u gebruik maken van Facebook Chat met deze methode, hoeft u niet te worden aangemeld bij uw Facebook-account in uw webbrowser om te chatten met uw Facebook-vrienden. De Instant Messenger-programma vereist login-gegevens van uw Facebook-account en wachtwoord, alsmede het server en poort nummer geboden door Facebook.

Instructies

Pidgin voor Windows, Mac en Linux

1

Open Pidgin.

2

Klik op "Rekeningen" gevonden in het menu van het programma en klik vervolgens op "Accounts beheren." Klik op de knop 'Toevoegen' in het venster 'Accounts'.

3

Klik op het "Protocol" drop-down menu en selecteer "Facebook (XMPP)" of "XMPP." Vul uw Facebook gebruikersnaam in het veld "Gebruikersnaam". Voer "chat.facebook.com" in het veld "Domein". Geef "Pidgin" in het "Bron"-veld. Voer uw wachtwoord in het veld "Wachtwoord". Uw naam invoeren in het veld "Lokale Alias".

4

Klik op het tabblad "Geavanceerd" Enter "5222" in het veld "Connect poort". Voer "chat.facebook.com" in het veld "Verbinding maken met Server". Klik op het selectievakje voor "vereist SSL/TLS" aan uncheck het.

5

Klik op de knop "Add" om toe te voegen van de account.

6

Schakel het selectievakje in voor de Facebook-account in het venster 'Accounts' aanmelden bij Facebook Chat.

Adium voor Mac

7

Open Adium.

8

Klik op "Adium" gelegen in de menubalk aan de bovenkant van het scherm en klik op 'Voorkeuren'.

9

Klik op het pictogram van het "+" aan de onderkant van het tabblad 'Accounts'. Klik vervolgens op "Jabber."

10

Voer uw gebruikersnaam en "@chat.facebook.com" in het veld "Jabber ID". Bijvoorbeeld, "[email protected]" Uw Facebook wachtwoord in het veld "Wachtwoord".

11

Klik op de "OK" knop, en u zal automatisch worden verbonden met Facebook Chat.

iChat voor Mac

12

Open iChat.

13

Klik op "iChat" gelegen in de menubalk aan de bovenkant van het scherm en klik op 'Voorkeuren'.

14

Klik op 'Accounts'.

15

Klik op het pictogram "plus (+)" aan de onderkant van het venster. Selecteer "Jabber" in het drop-down menu dat verschijnt.

16

Voer uw Facebook gebruikersnaam en "@chat.facebook.com" in het veld "schermnaam". Bijvoorbeeld, "[email protected]" Uw Facebook wachtwoord in het veld "Wachtwoord".

17

Klik op de pijl "Serveropties". Voer "chat.facebook.com" in het veld "Server". Voer "5222" in het veld "Poort". Klik op het selectievakje voor 'Gebruik SSL' aan uncheck het.

18

Klik op de "Add" knop om de account toevoegen en verbinden met Facebook Chat.

Andere Client voor Windows, Mac of Linux

19

Open de Instant Messenger-client.

20

Zoek de Accountvoorkeuren voor instellingen in het programma en een nieuw account toevoegen.

21

Voer "XMPP" of "Jabber" in het veld "Protocol". Vul uw Facebook gebruikersnaam in het veld "Gebruikersnaam". Voer "chat.facebook.com" in het veld "Domein". Enter your username and "@chat.facebook.com," such as "[email protected]," in the "Jabber ID" field. Uw Facebook wachtwoord in het veld "Wachtwoord".

22

Toegang de serverinstellingen voor de chat account en voer "5222" in het veld "Port" en "chat.facebook.com" in het veld "Server". Het gebruik van SSL/TLS uitschakelen en verificatie van leesbare tekst niet toegestaan.