Hoe installeer ik twee Sata harde schijven

Een harde schijf is een fysieke schijf opslag van gegevens op een metalen schijf of schotel. SATA-schijven zijn een soort harde schijftechnologie die gestart ter vervanging van de oudere IDE harde schijven tijdens de mid 2000s. Het voordeel van het installeren van SATA harde schijven is dat ze de neiging te werken sneller dan IDE-schijven en hun koorden kleiner, zijn dus het zal rommel in uw geval verminderen en luchtstroom mogelijk doen toenemen.

Instructies

1

Uw computer uitgeschakeld en losgemaakt van alle snoeren.

2

Gebruik uw schroevendraaier te openen van de computerbehuizing. Normaal kan een zaak worden geopend door het verwijderen van het paneel aan de linkerzijde van de toren, door het nemen van twee of drie Phillips-head schroeven van de achterkant van het doosje.

3

Zoek twee gratis hard drive bays. De meeste desktopcomputers aankan ten minste twee harde schijven en mogelijk vier of zelfs vijf. Bays voor harde schijven zien eruit als rechthoekige spaties in een metalen behuizing aan de voorkant van het geval. Lokaliseren van uw huidige harde schijf kan je andere "slots" om gemakkelijk te identificeren.

4

Mount zowel SATA-schijven in gratis stationssleuven. Als u wilt een station koppelt, gewoon het glijden in de drive bay en het line-up, zodat de schroefgaten op de harde schijf line-up met de gaatjes in de metalen behuizing. Gebruik dan een schroevendraaier om de schroeven die de harde schijven bij. Het is normaal gesproken voldoende om harde schijven van slechts één kant van de zaak worden beveiligd, maar indien u wenst, verwijderen van de rechterkant van de zaak en het toevoegen van extra schroeven.

5

De stations zijn aangesloten op het moederbord met SATA-kabels. De moederbord stekkers voor SATA-schijven zijn meestal naar de bodem en de voorkant van het geval.

6

SATA stroomkabels verbinden met de schijven. Stroomkabels komen uit het stopcontact haalt, en die zwarte uiteinden die verschilt van alle andere kabels hebben zoekt. SATA stroomkabels enzovoort kan alleen worden gebruikt voor SATA-schijven, dus gewoon vinden de stekkers die passen bij de macht aangesloten op de achterzijde van het station.

7

Sluit de stekker van de zaak, de koorden terug in en start de computer.

8

De nieuwe harde stations formatteren. Klik op "Start," "Configuratiescherm" "Systeembeheer" "Computerbeheer" en vervolgens "schijf beheer". Uw nieuwe stations moeten worden weergegeven onder beheer van de schijf; met de rechtermuisknop op een station en selecteer 'Format'. Kies uit de beschikbare opmaakopties en beginnen opmaak. Herhaal het proces voor het tweede station.

Tips & waarschuwingen

  • Als u van plan over het vervangen van uw huidige harde schijf met een van de SATA-schijven, moet u voor het laden van een besturingssysteem op een van de stations met behulp van de juiste cd's.
  • Uitvoeren van meerdere harde schijven, verhoogt de belasting op de stroomvoorziening van de computer en de hitte binnen de computer.