Hoe installeer ik een USB-Modem in Ubuntu

Hoe installeer ik een USB-Modem in Ubuntu


Ubuntu wordt beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke Linuxdistributies, en is geprezen als een van de meest populaire door DistroWatch.com. Het installeren van nieuwe hardware is een eenvoudige taak en nieuwe onderdelen werken meestal uit de doos. Voor degenen die dat niet doen, zijn er manieren om de problemen omzeilen. U kunt installeren en monteren van een USB-modem in uw Ubuntu-installatie met sommige eenvoudige commando's.

Instructies

1

Sluit uw USB-modem op de computer en controleer of dat deze is ingeschakeld. Er is meestal een lampje dat wanneer aangeeft het de modem is op.

2

Klik op het pictogram netwerk manager in de system tray. Als u een bedrade USB-modem gebruikt, kan het twee lijnen aansluiten op elkaar lijken. Als u van een draadloze USB-kaart gebruikmaakt, kan het lijken een antenne met radiogolven eroverheen. Als u met uw muis over het hangt, zegt het "wired" of "draadloze netwerken".

3

Kies uw USB-modem in de lijst dat druppels neer uit uw netwerkbeheerder. Als het niet wordt weergegeven in de lijst, open een terminal-venster van de 'toepassingen' > 'Accessoires' menu en voer de volgende opdracht in het koppelen van de USB-modem:

sudo mount -t usbfs usbdevfs /proc/bus/usb

Ga uw administratief wachtwoord in wanneer het om het vraagt.