Hoe installeer ik een tweede Western Digital Ide Drive in een Dell Dimension?

Hoe installeer ik een tweede Western Digital Ide Drive in een Dell Dimension?


Het installeren van een tweede harde schijf in uw Dell Dimension-computer breidt de opslagruimte die beschikbaar is op uw computer en kunt u meer gegevens opslaan op uw computer. Dell-computers worden gebouwd met een modulair ontwerp waardoor ze relatief gemakkelijk te upgraden. Voordat u probeert te installeren van een tweede IDE harde schijf in uw Dell Dimension, Controleer de gebruikershandleiding van uw Dell om ervoor te zorgen dat uw computer de PATA-interface gebruikt; Als u eigenaar bent van een nieuwere Dell Dimension, moet u wellicht aanschaffen en installeren van een SATA harde schijf in plaats daarvan.

Instructies

1

Uw computer afsluiten en ontkoppel het stroomsnoer van de levering van de machine. Koppel alle randapparatuur die op de computer aangesloten, terwijl de machine koelt. Wanneer de computer is afgekoeld, plaatst u deze op een grote, platte werkruimte.

2

Het zijpaneel van de computer bloot de interne componenten te verwijderen. Zoek de harde schijf bay aan de voorkant van de computer.

3

Twee groene rails verwijderen door een leeg slot in de bay voor harde schijf door ze voorzichtig naar achteren te trekken uit de baai. Gebruik de schroevendraaier om de schroeven gekoppeld aan het binnenspoor van de spoorrails los te maken.

4

Bevestig de rails aan beide zijden van de nieuwe harde schijf met de schroevendraaier. Zorg ervoor dat de pull tabs op de rails zijn afgestemd op de achterkant van de harde schijf.

5

De kabel kracht en gegevens van de vaste schijf die momenteel op de computer zijn geïnstalleerd. Schuif de harde schijf uit de bovenste harde schijf-sleuf en vervangen in de onderste sleuf. Sluit de stroom- en gegevenskabels; ervoor zorgen dat de harde schijf is aangesloten op de interface aan het einde van de IDE-lintkabel.

6

Gebruik de naald-neus buigtang te verwijderen van de jumper van de nieuwe harde schijf. Vervang de jumper voor "cable select" positie op de pinnen. Raadpleeg de documentatie van uw harde schijf om te bepalen welke positie "cable select". Schuif de nieuwe harde schijf in de bovenste sleuf van de harde schijf bay tot de rails vergrendeling vastklikt.

7

Sluit een voedingskabel naar de nieuwe harde schijf. De nieuwe harde schijf verbinden met de dezelfde lintkabel als de oude harde schijf; de interface in het midden van de lintkabel IDE gebruiken om verbinding te maken met de nieuwe harde schijf.

8

Sluit de behuizing van uw computer. Sluit uw computer aan de netkabel en sluit unplugged randapparaten. Start de computer en installeren ieder software vereist voor het uitvoeren van uw nieuwe harde schijf voordat u uw machine.

Tips & waarschuwingen

  • Probeer nooit om verbinding maken met een nieuwe harde schijf, terwijl de computer is ingeschakeld. Zo schadelijk is voor de hardware en kan vervalt de garantie van de harde schijf.