Hoe installeer ik een Microsoft Word-Macro

Hoe installeer ik een Microsoft Word-Macro


Microsoft Word macro's verhogen productiviteit door repetitieve taken te automatiseren. Een macro kan witregels wilt verwijderen in een document terwijl andere kon invoegen en installeren van een tabel op de klik van een knoop. Word heeft een "Macro opnemen" knop waarmee gebruikers hun toetsenbordacties opnemen en opslaan in een macro. Ontwikkelaars code macro's met behulp van het gereedschap van de Visual Basic die bij Word worden geleverd. U kunt ook installeren van derden externe macro's die u vinden op het Internet of per e-mail ontvangen.

Instructies

1

Open Word en klik op 'Bestand' en vervolgens 'Open' om de selectie van het taaldossier-venster te openen. Selecteer de Word-sjabloondocument dat met de macro die u hebt ontvangen. Klik op "Openen" om te openen dat bestand en terug te keren naar het hoofdscherm van Word.

2

Klik op "Bestand" en vervolgens "Options" om het opties-venster te openen.

3

Klik op "Lint aanpassen" en zet een vinkje naast 'Developer' in het paneel "Aanpassen van het lint". Dit toont het deelvenster ontwikkelaar in de belangrijkste lint. Klik op "OK" om het venster te sluiten en terug te keren naar het hoofdscherm van Word.

4

Klik op 'Developer' aan de bovenkant van het scherm. Het venster macro's wordt geopend.

5

Klik op "Beheer" om het Organizer-venster te openen. Dit venster bestaat uit twee panelen. Het paneel aan de linkerkant toont de macro die is ingesloten in het sjabloondocument.

6

Klik op de macro's die u wilt installeren om ze te selecteren.

7

Klik op "Kopiëren". Dit zal die macro's overdragen naar het andere paneel genaamd "In Normal.dotm."

8

Klik op "Sluiten" om het venster te sluiten.

9

Klik op "Macro's" aan de bovenkant van het belangrijkste scherm van Word om te verifiëren dat de nieuwe macro's weergegeven in het venster macro's worden.

Tips & waarschuwingen

  • E-mail uw macro's naar vrienden door deze te verzenden de Word-sjabloon die uw macro's bevat. Ze zal het installeren van de macro's met behulp van het proces beschreven.
  • Open alleen macro's van bedrijven of Internet-gebruikers die u vertrouwt. Macro's kunnen virussen bevatten die schade aan uw computer toebrengen kunnen.