Hoe installeer ik een externe USB harde schijf in Windows XP

Hoe installeer ik een externe USB harde schijf in Windows XP


Microsoft Windows XP detecteert en installeert automatisch externe USB harde schijven. Aansluiten van het apparaat aan op een beschikbare USB-poort is alles wat nodig is in de meeste gevallen. Echter, bepaalde bekende problemen kunnen voorkomen dat het apparaat goed worden gedetecteerd en geïnstalleerd. Bepaalde registersleutels kunnen leiden tot problemen met de detectie. Computers met geen andere USB-apparaten aangesloten ook kan problematisch zijn. Een logische reeks stappen voor probleemoplossing kan helpen overwinnen van deze problemen.

Instructies

1

Sluit de externe USB-harde schijf aan op een beschikbare USB-poort op de Windows XP-computer. Zorg ervoor dat het is ingeschakeld.

2

Klik op de knop "Start", "Alle programma's," "Accessoires" en vervolgens "Windows Verkenner".

3

Vouw "My Computer" in het linkerdeelvenster van Windows Verkenner om te zien als de harde schijf is gedetecteerd en geïnstalleerd. Het moet worden de eerstvolgende beschikbare stationsletter toegewezen. Doorgaan naar de volgende stap als het niet wordt weergegeven.

4

Klik op de "Start" knop, "Computer uitschakelen" en "Start" om de computer opnieuw te starten.

5

Klik op de knop "Start", "Alle programma's," "Accessoires" en vervolgens "Windows Verkenner".

6

Vouw "My Computer" in het linkerdeelvenster van Windows Verkenner om te zien als de harde schijf is gedetecteerd en geïnstalleerd. Het moet worden de eerstvolgende beschikbare stationsletter toegewezen. Doorgaan naar de volgende stap als het niet wordt weergegeven. Sluit Windows Verkenner niet.

7

Klik op de knop "Start" en vervolgens "Run."

8

Typ 'devmgmt.msc' in het dialoogvenster uitvoeren en klik vervolgens op 'OK'.

9

Klik op het computerpictogram op de top van de lijst in "Apparaatbeheer."

10

Klik op het menu "Actie" en selecteer "Zoeken naar gewijzigde apparaten." Sluit Device Manager niet.

11

Klik op "Windows Verkenner" in de taakbalk en druk vervolgens op de toets "F5" vernieuwt u de inhoud te zien als de harde schijf is gedetecteerd en geïnstalleerd. Doorgaan naar de volgende stap als het niet wordt weergegeven.

12

Klik op "Apparaatbeheer" in de taakbalk en vouw vervolgens het pictogram "Universal Serial Bus-Controllers".

13

Met de rechtermuisknop op elke USB-controller vermeld onder "Universal Serial Bus-Controllers" en klik op "Verwijderen".

14

Start de computer opnieuw en open vervolgens Windows Verkenner om te controleren of de vaste schijf is geïnstalleerd. Doorgaan naar de volgende stap als het niet wordt weergegeven.

15

Klik op de knop "Start" en vervolgens "Run." Typ "Regedit" in het dialoogvenster en klik vervolgens op "OK" om te open Regedit.

16

Ga naar de "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class {4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}" registersleutel in het linkerdeelvenster.

17

Klik op de "UpperFilters"-registerwaarde in het rechterdeelvenster en selecteer vervolgens 'Verwijderen' in het menu "Bewerken" bij de bovenkant. Klik op "Ja" om de verwijdering te bevestigen.

18

Klik op de "LowerFilters"-registerwaarde in het rechterdeelvenster en selecteer vervolgens 'Verwijderen' in het menu "Bewerken" bij de bovenkant. Klik op "Ja" om de verwijdering te bevestigen.

19

Start de computer opnieuw en open vervolgens Windows Verkenner om te controleren of de vaste schijf is geïnstalleerd. Doorgaan naar de volgende stap als het niet wordt weergegeven.

20

Open "regentschap" en de bladeren naar de registersleutel van de "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB" in het linkerdeelvenster.

21

Klik op het menu 'Bewerken' aan de bovenkant, kies "New" en klik op "DWORD."

22

Typ "DisableSelectiveSuspend" in het tekstvak en druk op "ENTER".

23

Klik op het menu "Edit" boven en selecteer "Wijzigen".

24

Typ "1" in het tekstvak en klik op 'OK'.

25

Start de computer opnieuw en open vervolgens Windows Verkenner om te controleren of de vaste schijf is geïnstalleerd.

Tips & waarschuwingen

  • Het onjuist bewerken van het register kan leiden tot ernstige computerproblemen. Kunt u maken van een back-up voordat u verdergaat. Het creëren van de "DisableSelectiveSuspend" optie in het register is van invloed op alle USB-apparaten aangesloten op de computer. Deze apparaten zullen blijven trekken macht zo lang als de computer is ingeschakeld, die macht consumptie en batterij leven kunnen beïnvloeden. U moet zijn aangemeld met een account met beheerdersrechten voor het uitvoeren van deze procedure.