Hoe installeer ik een draadloze Router met een DSL-Modem?

Digital Subscriber Line is een veel voorkomende vorm van breedband internetservice met verbindingen die zijn gemaakt via een standaard telefoonlijn. Een DSL-verbinding gebruikt een DSL-modem om te communiceren met uw Internet-Provider. De verbinding vanaf uw DSL-modem kan aan meerdere bedrade of draadloze apparaten met behulp van een draadloze router worden verdeeld. Hoewel routers worden geproduceerd door verschillende bedrijven, is de eenvoudige installatieprocedure relatief hetzelfde.

Instructies

1

Sluit de DSL-modem aan op een wandcontactdoos van de telefoon met behulp van een standaard telefoonkabel. Sluit het netsnoer niet.

2

Sluit het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan de achterkant van uw DSL-modem. Sluit het andere uiteinde op de poort van het "Internet" of "WAN" van uw draadloze modem.

3

Sluit het netsnoer van de modem aan op een stopcontact, en wacht op de modem om een internetverbinding. De meeste modems hebben een lampje dat de verbindingsstatus weergegeven.

4

Steek het netsnoer van de router in een stopcontact en schakel het apparaat. De "Internet" of "WAN" licht bochten op wanneer een verbinding is gemaakt met de Internet-verbinding voor de DSL-modem.

5

Sluit de tweede Ethernet-kabel aan op een van de genummerde poorten op de router. Sluit het andere uiteinde aan de Ethernet-poort op uw computer.

6

Open een webbrowser. Voer het webadres van uw router toegang tot de router instellingenpaneel. Het webadres van de standaard zal variƫren op basis van uw merk van de router, maar de meeste gebruiken "192.168.1.1," "192.168.0.1" of een vergelijkbaar aantal. Check de website van uw gebruiker handleiding of router als de gemeenschappelijke adressen niet werken.

7

Voer uw router's standaardgebruikersnaam en wachtwoord. In de meeste gevallen de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn beide "admin", maar dit is afhankelijk van de router model en merk. Controleer uw gebruiker handleiding of router website indien nodig.

8

Zoek de SSID Service Set Identifier () veld. Voer een naam voor uw router op dit gebied. De naam wordt gebruikt voor het identificeren van uw router als u zoekt naar draadloze verbindingen.

9

Klik op "opslaan" of "Apply" om te bevestigen de wijzigingen in uw instellingen.

Tips & waarschuwingen

  • De router instellingenpaneel bevat geavanceerde opties inclusief poort forwarding, codering security en verbinding en foutenlogboeken, evenals het instellen van extra parameters vereist door uw internet-provider.