Hoe ik mijn vaste schijf opnieuw formatteren & installatie van Windows XP?

Als u installeren of opnieuw installeren van Windows XP, zult u willen doen op een schone vaste schijf. Opnieuw formatteren van uw harde schijf is eigenlijk een deel van het installeren van uw nieuwe Operating System (OS). U moet een Windows-installatieschijf met een geldige productsleutel.

Back-up en inventariseren van de hardware

U zult willen back-up van alle bestanden op uw harde schijf die u wilt niet te verliezen. Formatteren van uw harde schijf zal alle gegevens op uw harde schijf wissen. Ofwel kunt u de bestanden kopiëren naar een schijf (of set diskettes), moet u een thumb drive, of naar een andere computer of hard rijden.

Zodra u alles een back hebt-up, kan u wilt gaan naar uw apparaat Manager (als uw huidige OS windows is), en printen van een lijst van uw hardware.

Ga naar Apparaatbeheer, open het Configuratiescherm en dubbelklik op "Systeem". Selecteer 'Hardware' en selecteer vervolgens "Device Manager". Op dat menu aan de bovenkant, kijk voor een afdrukoptie--gewoonlijk onder "Actie." U zal een lijst van uw hardware wilt zodat moet u stuurprogramma's voor uw hardware later te verkrijgen, u zal weet welke hardware je hebt.

Als u de installatie-cd's voor uw verschillende hardware hebt, komt dit handig nadat u Windows XP hebt geïnstalleerd.

Vanaf CD opstarten

Plaats uw Windows-installatie-CD en zwenking vandoor uw computer. Installeer niet met Windows uitgevoerd, zoals dit in een installatie op het vrije gedeelte van uw harde schijf resulteren zal in plaats van het formatteren van de hele schijf.

Als de computer opstart, zal u wilt één van twee dingen doen: uw start-up onderbreken door op de desbetreffende toets te drukken op het juiste moment te starten vanaf de CD; of voer het BIOS (Basic Input/Output System).

Als de computer opstart moet er een paar seconden waar zal er een op het scherm instructie over welke toets u moet drukken, meestal een van de functietoetsen (F1-F12). Als je de eerste keer missen, zul je afsluiten en start de computer opnieuw totdat ofwel je begint te starten vanaf de CD of voert u BIOS.

Als u het BIOS, zal u zitten kundig voor navigeren met behulp van uw toetsenbord. De instructies voor het doen zijn meestal op het scherm, en zijn meestal de pijltoetsen te drukken en de toets enter/return. Vinden een afdeling genaamd "schoen" of "boot options" (of iets dergelijks). U zult willen instellen van uw eerste bootoptie naar CD, en vervolgens slaan en te sluiten. Dit zal blijven om te beginnen met uw computer door het uitvoeren van de Setup-diskette die u hebt ingevoegd in uw cd-rom-station voordat u opnieuw opgestart.

Windows installeren

Wanneer ertoe aangezet, zult u willen kiezen naar de schijf formatteren naar het installeren van Windows. Zal er een aantal opties die je hebben zal om door te navigeren, maar zodra u de installatie hebt gestart, zal uw harde schijf worden gewist en opnieuw ingedeelde versie van, en Windows wordt geïnstalleerd. Dit zal enige tijd duren.

Als het klaar is, zal u wilt instellen uw software aan uw voorkeuren en zorg ervoor dat uw stuurprogramma's en verschillende toepassingen die u gebruikt worden geïnstalleerd of worden opnieuw geïnstalleerd. Sla uw back-up van gegevens op uw schijf en ga over uw computer.