Hoe ik een geheugenlek op een Computer detecteren?Er treedt een geheugenlek in de computerwereld op wanneer een programma of toepassing maakt gebruik van het geheugen van uw computer, maar het niet ontslaat. Het programma of toepassing gebruikt steeds meer geheugen totdat het computersysteem is gedwongen te elimineren van de programma's lekkende of opnieuw opstarten. De Windows-besturingssystemen is voorzien van ingebouwde hulpprogramma's waarmee gebruikers te controleren computeractiviteit en detecteren geheugenlekken voordat ze een enorm probleem.

Instructies

1

Houd de "Control", "Alt" en "Delete" toets. Selecteer in het menu dat wordt geopend, de "taak zetbaas" link.

2

Ga naar het tabblad "Prestaties" en noteer de bewegende grafiek met het label "Geheugen." Deze lijn blijven op een constante, plat niveau tenzij u taken op uw computer uitvoert. Bekijk de grafiek voor een paar minuten. Als de lijn gestaag of scherp na verloop van tijd stijgt terwijl u niet alle taken op uw computer uitvoert, is een geheugenlek waarschijnlijk aanwezig.

3

Het tabblad "Processen" naar de voorgrond te brengen. Klik op het "Memory" sectie in de buurt van de bovenkant van het tekstveld weergegeven. Dit het proces worden gesorteerd door de hoeveelheid geheugen die ze gebruiken. Kijk voor extreem hoge getallen in dit veld. Hoge aantallen in een proces wijzen dat het proces mogelijk de oorzaak van de geheugenlekkage.

Tips & waarschuwingen

  • Bij twijfel over een proces dat geheugen opneemt, start u de computer opnieuw. Opnieuw op te starten, zal het proces veilig afsluiten en toestaan dat u tijd verdere maatregelen te nemen.
  • Wees voorzichtig bij het verwijderen van weetje opslageenheid zede processen. Als u essentiĆ«le Windows-processen verwijdert, wordt uw computersysteem zeer instabiel kan worden en kan niet functioneren.