Hoe het wijzigen van een Outlook adres van Gmail

Microsoft Outlook 2010 biedt een software-installatie op de vaste schijf van de computer voor het beheer van de inkomende en uitgaande berichten van uw e-mailaccount. Het opzetten van een account in Outlook, zoals een Gmail-adres, moet u weten van een aanzienlijke hoeveelheid gegevens over de account, die tijdens de installatie rekening moet worden ingevoerd. Echter misschien u wilt wijzigen van je Gmail-adres in de loop van uw Outlook-gebruik, waarin u kunt uw bestaande Outlook e-mail adresgegevens wijzigen.

Instructies

1

Start Microsoft Outlook.

2

Klik op "Bestand" aan de bovenkant van het venster, klikt u op "Accountinstellingen" en klik vervolgens nogmaals op "Accountinstellingen".

3

Uw Gmail-account eenmaal om deze te markeren, klik op "Change".

4

Klik in het veld "E-mail adres" en verander de waarde van uw Gmail-adres naar uw nieuw adres.

5

De waarden wijzigen voor 'Inkomende Server' en 'Uitgaande Server', dan veranderen de waarden voor "User Name" en "Password". Als u deze gegevens niet weet, neem dan contact op met uw e-mail hosting provider.

6

Klik op "Meer instellingen" op de onderst-juiste hoek van het venster.

7

Klik op het tabblad "Algemeen", dan Wijzig de waarde in het veld "E-mail Account" identificatie van de account als uw nieuw adres. Bijvoorbeeld, kon u "Persoonlijke E-mail" typen als het is uw persoonlijke e-mailaccount.

8

Klik op het tabblad "Uitgaande Server", dan veranderen de waarden overeenkomen met de geboden door uw e-mailprovider.

9

Klik op het tabblad "Geavanceerd" en verander de waarden om te corresponderen met de die specifiek zijn voor de account waarnaar u wilt wijzigen. Uw e-mailprovider zal zitten kundig voor u te voorzien van deze informatie zo goed.

10

Klik op "OK", klik op "Next" en klik vervolgens op "Finish".

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt bewaren uw Gmail-adres in Outlook maar wil een ander adres evenals beheren, klikt u op 'Bestand' boven aan het Outlook-venster, klik vervolgens op 'Account toevoegen'. Volg de aanwijzingen van de wizard en bieden alle uw accountgegevens wanneer daarom wordt gevraagd, zoals uw e-mailadres, wachtwoord, inkomende en uitgaande serverinstellingen en eventuele extra beveiligingsinstellingen vereist door uw e-mailprovider.