Hoe het wijzigen van de verticale as nummers op een Excel-Bar grafiek

Hoe het wijzigen van de verticale as nummers op een Excel-Bar grafiek


Microsoft Excel is een spreadsheet-software die u helpt bij het maken van professionele, dynamische diagrammen en grafieken. Een staafdiagram is een soort grafiek die bars heeft te vertegenwoordigen van de gegevens; het heeft een horizontale as langs de onderkant en een verticale as langs de rand. Hulpmiddelen voor grafieken van Excel kunt u vele aspecten van het staafdiagram (zoals het wijzigen van het aantal intervallen van de verticale as) wijzigen met de klik van een knoop. Ook kunt u de nummers van de verticale as handmatig uit in het werkblad.

Instructies

Met behulp van de hulpmiddelen voor grafieken

1

Klik op de verticale as-nummers op het grafiekgebied. Deze actie opent een selectievak.

2

Klik op het tabblad "Indeling" onder "Hulpmiddelen voor grafieken."

3

Kies "assen-assen > -> primaire verticale as -> meer primaire verticale as opties." Kies de factor die u zou willen veranderen. Bijvoorbeeld, als u wijzigen van het interval tussen maatstreepjes tot 100 wilt, schrijf "100" in het bovenste vak.

4

Druk op "Close". Excel wordt de grafiek automatisch bijgewerkt met de nieuwe nummers.

Handmatige veranderingen

5

Klik op het nummer dat u wilt wijzigen in het Excel-werkblad (niet op de grafiek). Bijvoorbeeld, als u een verticale as getal vanaf 2.000 in 2,001 op de grafiek wijzigen wilt, klik op "2.000" cel op het werkblad.

6

Het getal in de cel invoert.

7

Druk op "Enter". De grafiek Excel automatisch bijgewerkt voor u.

Tips & waarschuwingen

  • In plaats van te klikken door de menu's onder het tabblad indeling, klik op de "Indelingskeuze" optie in het tabblad "Huidige selectie" aan de linkerkant van het lint (de werkbalk). Hiermee opent u het optievak "As opmaken".