Hoe het schrijven van een bestand maken

Het schrijven van een bestand is noodzakelijk wanneer u zijn het compileren van software zoals C++. Alles wat u in een doen bestand rechtstreeks op de opdrachtregel van het besturingssysteem kan worden getypt. Maak bestanden zijn echter handig omdat u deze opdrachten kunt typen in het make bestand, en dat vergemakkelijkt redundante compilatie taken. Lees verder om te leren hoe te schrijven van een bestand.

Instructies

1

Definieer de macro's aan de bovenkant van uw bestand maken. Macro's zijn in principe variabelen die overal in het Make bestand naar kunnen worden verwezen. De syntaxis bestaat uit de naam-waardeparen.

2

Sommige opmerkingen toevoegen in uw Makefile. Opmerkingen hebben geen functionaliteit anders dan ter verbetering van de menselijke readablitiy. Opmerkingen maken met behulp van de "#" aan het begin van de regel.

3

Een schone doel in het Make-bestand definiƫren. De schone doelstelling verwijdert oude objectcode en de uitvoerbare bestanden. De sytax zullen:

schoon:

-rm *.o

De regel die begint met - rm moet hebben een tabblad en niet drie ruimtes syntactisch correct.

4

Bieden een update doelwit. Deze doelstelling zal uw bestanden bijwerken met de source code repository. Dit zal garanderen dat u zijn compileren met de nieuwste broncode.

5

Maak een compile target. Dit zal uw broncode compileren. De syntaxis is

compileren:

$CC -c $*.cpp

$* wordt elke broncode bestand dat in .cpp eindigt gecompileerd.

6

Bieden een target label. Hierdoor zal u label of tag van uw broncode, zodat u terug naar deze versies van bestanden verwijzen kan oplossen sommige kwesties. De syntaxis voor deze opdracht hangt af van uw source code versiebeheer software die u gebruikt.

7

Maak een doel distribueren. Dit zal uw uitvoerbare code kopiƫren naar de gewenste locatie. De syntaxis van deze opdracht zal worden:

implementeren:

-cp hello /usr/deployments.

Hallo is waar de naam van het uitvoerbare bestand. /usr/Deployments is de map met uw uitvoerbare code.

8

Maak een build-doel. Alle stappen eerder gedefinieerd wordt uitgevoerd. Dus, de gebruiker zal waarschijnlijk hoeft slechts te typen "Maken bouwen" voor het uitvoeren van alle opdrachten. De syntaxis is:

bouwen: schoon update compile implementeren

9

Voer de opdracht "Make Build."

Tips & waarschuwingen

  • De standaardnaam van een bestand is "Makefile."