Hoe het oplossen van problemen met Windows XP netwerk delen van bestanden

Er kunnen verschillende redenen waarom problemen optreden wanneer u probeert om bestanden te delen via een netwerk in Windows XP. Vóór toevlucht te nemen tot drastische maatregelen, zoals het opnieuw formatteren of het kopen van nieuwe apparatuur, zijn er een paar dingen u zelf om te bepalen wat het probleem mogelijk kunt testen. Allermeest naar de oplossingen zijn eenvoudig en vereist alleen een beetje speurwerk.

Instructies

Netwerkverbinding met het inschakelen

1

Zorg ervoor dat het netwerk is ingeschakeld. Klik op "Start" en vervolgens op "Connect to" uit het startmenu.

2

Klik op "Toon alle verbindingen" van de opties gegeven.

3

Controleer om ervoor te zorgen dat de LAN-verbinding of de draadloze netwerkverbinding is ingeschakeld. Als de verbinding niet is ingeschakeld, ziet u een rode 'X' onder de verbindingsnaam van de.

4

Dubbelklik op het netwerkpictogram zodat het apparaat, indien nodig.

Bestanden delen

5

Zorg ervoor dat de map of vaste schijf die u wilt delen is configured to allow delen. Als het bestand beschikbaar is, ziet u een hand met de map of het station in het venster Eigenschappen voor beeldscherm.

6

Klik met de rechtermuisknop op de vaste schijf of map die u wilt delen.

7

Selecteer de opties "Delen en beveiliging" in het optiemenu.

8

Klik op het vak naast de optie 'Deel deze map op het netwerk'. Geef de map een andere naam, indien gewenst.

9

Klik op "OK" aan de onderkant van het scherm. Nu moet het station of de map toegankelijk zijn voor het gehele netwerk.

Andere dingen om te controleren

10

Probeer een nieuwe LAN-kabel te verbinden met het netwerk. Af en toe zal een LAN kabel een aansluitende draad breken of lijden van andere storingen.

11

Controleer of de gebruikersnaam en het wachtwoord die u probeert te verbinden met het netwerk juist zijn. Als u over de naam of het wachtwoord twijfelt, neem dan contact op met de netwerkbeheerder om te controleren wat u invoert.

12

Zorg ervoor dat u probeert te verbinden met het juiste netwerk. Als u van een laptop die heen en weer gebruikmaakt reist om samen met u, probeert u misschien het verkeerde netwerk verbinden.

Tips & waarschuwingen

  • Als u van een draadloze kaart gebruikmaakt te verbinden met het netwerk, probeer een andere kaart, als het draadloze apparaat mogelijk defect.