Hoe heeft de computertechnologie psychologisch onderzoek versterkt?

Psychologisch onderzoek heeft al voor honderden jaren, maar met de vooruitgang van de computertechnologie, dit type onderzoek is aanzienlijk verbeterd. Psychologie onderzoekers gebruiken computers vaak hulp bij het bestuderen van het menselijk brein en de acties van individuen. Vele soorten psychologie onderzoek combineren computers met normale waarneming te ontwikkelen theorie├źn en problemen identificeren.

Verzamelen van gegevens van de waarneming

Sommige programma's van psychologisch onderzoek vertrouwen op computers om te helpen observationele gegevens verzamelen over onderwerpen. Bijvoorbeeld, wanneer een onderwerp wordt gecontroleerd, hoeft onderzoekers niet te vertrouwen alleen op video en audio bewijs. In plaats daarvan kunnen computers vastleggen welke soorten websites het onderwerp bezoeken, welke hij zich met bezighoudt transacties en andere gegevens. Al deze gegevens kunnen vervolgens worden gecompileerd om te helpen bij het ontwikkelen van een uitgebreide model van de persoon die wordt bestudeerd door de onderzoekers.

Electroencephalograph

De electroencephalograph, of is gemaakt, is een apparaat dat psychologische onderzoekers vaak gebruikt bij de studie van het menselijk brein. Dit is een apparaat dat met computers werkt om te meten van de elektrische activiteit in de hersenen van een individu. Door de elektrische activiteit te bestuderen, kunnen onderzoekers bepalen wat er gebeurt wanneer onderwerpen bepaalde gedachten denkt, gebruik van bepaalde drugs en bepaalde emoties ervaren. Dit wordt gedaan door de elektroden aan het brein van het individu te meten wat er in zijn hersenen.

Functionele magnetische resonantie beeldvorming

Functionele magnetische resonantie imaging, fMRI, is een variatie op de traditionele MRI en kan worden gebruikt in psychologisch onderzoek en identificatie van criminele psychopathologie. Met deze tool kunnen onderzoekers nemen van beelden van het menselijk brein en vergelijk de resultaten met die van andere afbeeldingen. Met dit type apparaat, kunnen onderzoekers zien waar de activiteit plaatsvindt in de hersenen. Sommige onderzoekers probeert te vergelijken van de patronen van mensen met geestelijke problemen met die van normaal functionerende hersenen.

Onderwijs

Computers worden ook regelmatig gebruikt in het onderwijsproces van psychologisch onderzoek. Psychologische onderzoekers gebruiken een aantal softwareprogramma's en leermiddelen die helpen bevorderen van hun algehele onderwijs. Met computerprogramma's, onderzoekers gemakkelijker kunnen worden opgeleid en leer de basics van het psychologisch onderzoek. Bijvoorbeeld, onderzoekers kunnen het bijwonen van lezingen die vrijwel halverwege rond de wereld zijn zonder het verlaten van hun huidige locatie. Ze kunnen downloaden van de nieuwste bevindingen van andere laboratoria en steun van hun eigen onderzoek met deze kennis vrijwel onmiddellijk.