Hoe grafiek een omtrek met behulp van een Calculator

Grafische rekenmachines zijn handige hulpmiddelen. Niet alleen hebben ze de functionaliteit van een wetenschappelijke rekenmachine, maar ze hebben ook de mogelijkheid om de grafiek "functies", of vergelijkingen die beschrijven een lijn of vorm. Deze functionaliteit kunt u de omtrek van een bepaalde vorm grafiek als u weet een beetje informatie over de vorm die u bent graphing.

Instructies

Grafieken van een cirkel

1

De vergelijking voor uw OneCare-netwerk worden afgeleid. De straal om dit te doen moet u weten. De vergelijking is "x ^ 2 + y ^ 2 = r ^ 2" waar "r" de straal van de cirkel is.

2

Druk op de "y =" of gelijkwaardige knop op uw calculator.

3

Geef de vergelijking voor uw OneCare-netwerk en druk op "Grafiek." Wanneer je de rekenmachine een vergelijking voor een shape geeft, trekt automatisch de omtrek.

Graphing een rechthoek

4

Noteer de vergelijkingen voor de linker- en bodem-zijden van de rechthoek. Deze zullen worden "x = 0" en "y = 0" respectievelijk.

5

De vergelijkingen voor de boven- en rechterkant van de rechthoek worden afgeleid. De vergelijkingen gebruiken "y = h" en "x w =" "waar h" en "w" zijn de hoogte en de breedte van de rechthoek respectievelijk.

6

Druk op de "y =" knop of gelijkwaardige op uw calculator en voer uw vergelijkingen.

7

Druk op de knop "Grafiek" grafiek van de rechthoek.

Tips & waarschuwingen

  • Er zijn oneindig vormen. Je moet creatief definiĆ«ren de vergelijkingen voor meer complexe vormen.