Hoe grafiek een formule met Excel

Hoe grafiek een formule met Excel


Excel-grafieken kunnen bijna elke verzameling van gegevens uit een werkblad transformeren in visualisaties, inclusief alle formules die u gebruikt. Hoe u uw werkbladgegevens in een grafiek veranderen afhankelijk van de formule hebt en het type grafiek dat u wilt maken, maar het basisproces is hetzelfde. Het meest voorkomende type van grafiek plotten formule de gegevens in Excel is een spreidingsdiagram, waarop u de waarden als gevolg van uw berekeningen kunt uitzetten. U kunt een grafiek in Excel genereren met een paar muisklikken.

Instructies

1

Uw gegevens voorbereiden. Een nieuw werkblad maken in Excel en de gegevens die u wilt uitzetten in de grafiek toevoegen. Bijvoorbeeld, als u uitzetten een formule die de oppervlakte van een cirkel berekend op basis van de straal wilt, kon u de radiaal waarden in kolom A, met de "Straal" in cel A1 en meerdere straalwaarden rennen de kolom eronder uitzetten.

2

Bereid uw formule. Voeg de formule die u wilt grafiek in een nieuwe kolom. Bijvoorbeeld, als u wilt toevoegen de cirkel gebied formule, kan u "Gebied" in cel B1 en vervolgens de volgende functie in cel B2: = PI () * A2 ^ 2

Dit zou het berekenen van de oppervlakte van een cirkel met de waarde in A2 als de straal, door de kwadratuur van de waarde en het te vermenigvuldigen met Pi. Door kopiƫren en plakken deze naar beneden van de cellen in kolom B, zou het berekenen van de oppervlakte voor elke RADIUS-waarde in kolom A. toevoegen uw eigen formule aan uw spreadsheet en kopieer deze overal in de kolom waarin u het gebruikt.

3

Een grafiek invoegen. Selecteer alle cellen in uw twee kolommen, met inbegrip van de twee met de koppen in hen. Klik op de knop "Snelle analyse", die op de rechterbenedenhoek van de geselecteerde cellen verschijnen moet. Klik op het tabblad van de "Charts" om te zien aanbevolen grafieken voor uw gegevens. Het grafiektype waarschijnlijk nuttig zijn voor uw formule een spreidingsdiagram wilt weergeven is, dus als het niet wordt weergegeven, klikt u op "Meer grafieken" en zoek het in de lijst.

4

Pas uw grafiek. Wanneer u het spreidingsdiagram selecteert, ziet u een voorbeeld van uw gegevens in dit type grafiek worden uitgezet. Er zijn verschillende soorten spreidingsdiagrammen, sommige met lijnen verbinden van de punten, dus kies het gewenste type. Het spreidingsdiagram percelen X en Y gegevenswaarden, die zal overeenkomen met de twee kolommen met waarden in uw werkblad.

5

De grafiekweergave te wijzigen. Uw voorbeeld van de grafiek moet drie knoppen die worden weergegeven in de hoogste juiste hoek voor het bewerken van de elementen, stijlen en filters voor de grafiek. Klik op de knop "Grafiekelementen" als de grafiek titel, label, assen en legenda tekst wilt bewerken. Kies de knop 'Grafiek opmaakprofielen' voor het configureren van de stijl van de weergegeven grafiek totdat u de weergave hebt bereikt.

Tips & waarschuwingen

  • Als u de gegevens in het werkblad wijzigt, wordt de grafiek dienovereenkomstig bijgewerkt.
  • Als alternatief kunt u aanbevolen grafieken weergeven voor uw gegevens via "Aanbevolen Charts" op het tabblad gegevens.
  • Een grafiek is alleen echt informatief als u opneemt relevante etiketten op het.