Hoe GIMP fotobewerking werk?

Leer hoe foto bewerken werkt in de gratis image manipulation program GIMP zodat kunt u uw foto's op hun best uitzien. Leren hoe fotobewerking werken in GIMP levert kennis die u kunt toepassen op andere grafische projecten, zoals het maken van originele kunstwerken. Bijvoorbeeld, kunt u het gereedschap "Penseel" om te kleuren over een storend element in een foto, of om te schilderen van een portret of een landschap scène.

Bijsnijden

GIMP photo editing functies omvatten een voor het bijsnijden. Foto's bijsnijden in GIMP met behulp van de "bijsnijden", waarvan pictogram van het kleurenpalet gereedschap wordt gevormd als twee overlappende rechte hoeken. Zodra u op dit pictogram klikt, verandert GIMP de cursor om een mes, geven dat u bijsnijden modus hebt ingevoerd. Klik op de linkerbovenhoek van het gebied van de afbeelding dat u wilt behouden, en sleep vervolgens naar de rechterbenedenhoek van de regio. Deze actie wordt gedefinieerd op de regio om te snijden. Als u het snijkader aanpassen wilt na aanvankelijk definiëren, sleept u een van de hoeken of de randen van de rechthoek. Als u wilt GIMP trim weg de gedeelten van de afbeelding buiten het snijkader, druk op "Enter".

Rode ogen

GIMP kunt u rode ogen verwijderen uit uw foto's. Het programma voorziet niet in dit instrument in het hulpprogramma palet die herbergt veel van zijn andere hulpprogramma's, maar in het menu "Filter". Om rode ogen uit een foto verwijderen, de "Filter" menu's "Verfraaien" submenu, klik op de "Rode ogen" opdracht. GIMP verschijnt een dialoogvenster waarin een preview van de foto met de rode ogen verwijderd. Klik op "OK" om uit te voeren van de verwijdering.

Etiketten

U kunt labels en bijschriften toevoegen aan foto's met de knop "Tekst", die een extra tekenlaag bovenop uw foto voegt. Een laag is een virtuele transparantie die de foto's of andere afbeeldingen onder de laag beschermt. Probeer het gereedschap "Tekst" door een foto in GIMP te laden en vervolgens te klikken op het pictogram van het gereedschap palet gevormd als een "A." Sleep over het gebied van de afbeelding die u wilt toevoegen van een label. Gimp verschijnt een dialoogvenster waarin u de label tekst kunt invoeren. Typ wat tekst en klik op "Close" om te installeren van de tekst in het tekstvak boven uw afbeelding.

Contrast

In GIMP, kunt u de afbeeldingscontrast verbeteren voor uw foto's met behulp van meer dan één aanpak. Een van de gemakkelijkste is via de opdracht "Contrast" van het menu "Kleuren". Laad een foto waarvan contrast die u zou willen aanpassen, klik op de opdracht die zojuist genoemd. GIMP verschijnt een dialoogvenster met een schuifregelaar voor het contrast van de foto aanpassen. Deze schuifregelaar naar rechts om het contrast te vergroten of naar links om het contrast te verlagen. Klik op 'OK' om uw wijzigingen af te handelen.