Hoe Get iDVD te werken met een externe brander

iDVD, onderdeel van Apple's iLife softwaresuite is een krachtig hulpmiddel waarmee u professioneel ogende dvd's met aangepaste menu's en uw eigen video's kunt maken. Met de release van iDVD 6.0, als onderdeel van iLife ' 06, Apple eindelijk opgenomen vaak gevraagde kunnen branden van DVD's op een externe CD-station. In vorige versies moest u naar een externe DVD-brander, vaak met beperkt succes gebruiken met moeilijke software oplossingen.

Instructies

Maak en kies

1

Open iDVD. Klik op de knop 'Maak nieuw Project aan'.

2

Typ een naam voor uw DVD, en kies een locatie uit het "Waar" drop-down menu om het op te slaan. Klik het selectievakje "Aspect Ratio" voor "Standaard (4:3)" voor oudere televisies of "Breedbeeld (16:9)" van nieuwere televisies, en klik vervolgens op "Maken."

3

Selecteer een thema uit het "Thema's"-paneel aan de rechterkant. Zorg dat u kies een met een hoogte-breedteverhouding (standaard of breedbeeld) die overeenkomt met uw project.

4

Klik op de naam van het thema in het belangrijkste venster en typ een naam voor uw DVD. Sleep een video naar de "Drop Zone" om te sluiten een voorvertoning van de video. Sommige thema's hebben meer dan één "Drop Zone."

5

Sleep uw video (s) naar het hoofdvenster. De namen worden weergegeven als menuselecties. Uw project opslaan in het geval dat het programma loopt vast tijdens het brandproces.

6

Plaats een lege DVD-R-schijf in de externe DVD-brander.

7

Ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Burn DVD." Er verschijnt een venster met het bericht "Kies een DVD-opname-apparaat." Selecteert uw externe DVD-brander in het pop-upmenu, klik op "Burn." iDVD zal dan verwerken van uw menu en video-beelden en u vertellen wanneer de schijf is voltooid.

Tips & waarschuwingen

  • Bepaling van de hoogte-breedteverhouding ("Standard" of "Widescreen") en menu-opties voordat u beginnen met het maken van uw DVD bespaart u een heleboel moeite fouten corrigeren en het verspillen van DVD-R-schijven. Deze tutorial maakt gebruik van de standaard menu-opties, maar er zijn andere opties beschikbaar in de drop-down menu's boven aan het scherm.