Hoe gegevens te herstellen van een Laptop harde schijf

Hoe gegevens te herstellen van een Laptop harde schijf


De terugwinning van gegevens is altijd een uitdaging en laptop harde schijven maken temeer omdat ze kleiner en meer delicate en vaak adapters moeten aansluiten op desktopcomputers de werkelijke herstelbewerking uit te voeren. Met de capaciteit van de harde schijf neemt elk jaar, worden mensen meer gegevens op hun computers in de vorm van foto's, gegevensbestanden en e-mailberichten opgeslagen. Dit maakt de terugwinning van gegevens belangrijker dan ooit voor mensen die niet over een adequate back-up van hun harde schijf beschikken bij rampen.

Instructies

Eenvoudige Data Recovery van een Laptop harde schijf

1

De laptop is uitgeschakeld en het ondersteboven op een zachte ondergrond te voorkomen krassen op de cover.

2

Verwijder de schroeven die de harde-schijf-cover in plaats en verwijder schroeven die de harde schijf zelf op zijn plaats. Trek voorzichtig de harde schijf uit de laptop.

3

Sluit de voedingskabel en de datakabel aan de laptop harde schijf en voeg ze vervolgens toe aan de desktopcomputer die wordt uitgeschakeld. IDE schijven kunnen vaak waar het cd-rom-station is met behulp van een 2-1/2-inch naar 3-1/2-inch IDE-adapter, terwijl SATA-schijven vaak worden rechtstreeks op een vrije SATA-poort op het moederbord aangesloten kunnen worden aangesloten.

4

Start de desktopcomputer en controleer op een stationsletter die overeenkomt met de harde schijf van de laptop onder 'Mijn Computer'. Als deze stationsletter bestaat, zal het normaliter worden vertegenwoordigd door de letter "D" of "E", afhankelijk van het aantal schijven in het systeem.

5

Vinden van belangrijke bestanden op de vaste schijf van de laptop door het verkennen van de schijf; vervolgens markeren van de bestanden en kies 'Kopiëren' in het snelmenu. Navigeer naar een ander station, bijvoorbeeld de "C" schijf, of naar een uitwendig USB schicht toer en de Klik met de rechtermuisknop menu-item "Plakken" gebruiken om de bestanden te kopiëren. Afwisselend, een volledige of gedeeltelijke back-up kan worden uitgevoerd onder sommige besturingssystemen. Raadpleeg de "Help"-bestanden voor de specifieke besturingssysteem om te zien welke opties beschikbaar.

Geavanceerde Data Recovery van een Laptop harde schijf

6

Tikken voort "Bedieningspaneel", "Systeembeheer" "Computerbeheer" en "Schijfbeheer" als de laptop harde schijf niet opdagen in 'Mijn Computer'.

7

Zoek de harde schijf van de laptop door het controleren van ieder beursgenoteerde rijdt voor capaciteit en stationnummer. Het stationsnummer zullen meer dan "0", die is gereserveerd voor de systeem-opstartdiskette. Klik met de rechtermuisknop op de vaste schijf van de laptop en kies "Afwijkende schijven importeren." Hierdoor moet het station een stationsletter worden toegewezen en eventueel toestaan voor eenvoudige data recovery op het station met de kopiëren-en-plakken of back-up.

8

Installeren en uitvoeren van gespecialiseerde gegevensherstel om te zoeken van stations die niet komt in het besturingssysteem opdagen, of software voor het zoeken naar bestanden die niet worden hersteld met behulp van kopiëren en plakken of back-methoden. Verschillende gratis en trial versies zijn online beschikbaar via gemeenschappelijke bestandsdownload websites of een snel zoeken naar software van de terugwinning van gegevens met behulp van een zoekmachine.

9

Contact-de terugwinning van gegevens professionals belangrijk om informatie te herstellen van schijven die niet kunnen worden teruggevorderd van de andere beschikbare methoden.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up bestanden regelmatig om te voorkomen dat de noodzaak van data recovery. Als bestanden bijzonder belangrijk zijn, contact opnemen met een professionele gegevensherstel organisatie moet de eerste stap: iedere poging van de eindgebruiker om gegevens te herstellen het slagingspercentage van professionals kan verminderen op een later tijdstip. De terugwinning van gegevens vereist vaak de desktop computer dezelfde of een nieuwere versie van het besturingssysteem die de laptop werd uitgevoerd.
  • Harde schijven zijn delicaat en beschadigd raken wanneer blootgesteld aan trillingen, schokken en statische elektriciteit. Wees voorzichtig niet te druk op de cover van de harde schijf, omdat dit leiden schade aan de binnenkant van de harde schijf tot kan.