Hoe gebruikers verbreken met een extern bureaubladExterne gebruikers doen niet altijd hun computers juist afgesloten. Meestal zal een gebruiker zijn computer uitgeschakeld of gewoon Windows, af te sluiten zonder zijn externe sessie te verbreken. Dit kan problemen veroorzaken voor de beheerder. Bedrijven kopen een bepaald aantal licenties en wanneer ze worden uitgevoerd uit, andere gebruikers geen verbinding met de server. Deze verbindingen moeten handmatig worden verbroken door de beheerder. De beheerder moet vervolgens naar de specifieke computer en Verbreek de verbinding via de opdrachtprompt.

Instructies

1

Log in op de clientcomputer als beheerder.

2

Open de opdrachtprompt.

3

Typ de volgende opdracht: "qwinsta /server:serverIP" zonder de aanhalingstekens. Quinsta is de opdracht; server is een sub-opdracht inbelt bij de server; en serverIP is het IP van de server waarmee u verbinding maakt. Een IP van de server voorbeeld zou 255.255.10.1 kunnen zijn.

Een lijst zal tonen de sessie-ID die u wilt maken van de verbinding verbreken. De ID-waarde zal worden naast de waarde van de "Status" actief. Voor dit artikel zullen we zeggen dat het id-nummer van de sessie 4 is. Deze actieve verbinding is wat moet worden verbroken.

4

Typ het volgende: "rwinsta/server: serverIP sessionID" zonder de aanhalingstekens. De opdracht rwinsta is in wezen het resetten van de sessie en de server zal nu zie dit verbreken van de gebruiker. SessionID is de waarde die we in de vorige stap hebt gevonden. De volledige opdracht moet als volgt gelezen:

rwinsta/server 255.255.10.1 4

5

Typ in "qwinsta /server:serverIP" (of 255.255.10.1) weer om de status te bekijken. U zult zien dat de ongewenste verbinding is verbroken.

Tips & waarschuwingen

  • Dit artikel is geschreven in verwijzing naar Windows Terminal Server.
  • Dit artikel is geschreven voor Windows Terminal Server-beheerders.
  • Een gebruikersverbinding te verbreken wordt alleen de verbinding daalt. De gebruiker is nog steeds aangemeld bij haar sessie. Er is een verschil tussen een gebruikersverbinding te verbreken en haar uitloggen.