Hoe gebruik ik een Recovery Console in XP?

Hoe gebruik ik een Recovery Console in XP?


De herstelconsole van Microsoft Windows XP is een speciale opdrachtregel modus van Windows. Het wordt gebruikt om problemen en reparatie van systemen die zal niet schoen. De herstelconsole kan worden geïnstalleerd op de harde schijf als een beschikbare opstartoptie. Echter, omdat potentiële gebruikers meestal niet kunt in Windows starten, starten direct vanaf de installatie-CD van Windows XP is het meest waarschijnlijke scenario. Herstelconsole bevat een speciale set opdrachten, toegang tot bestanden op de harde schijf, systeemservices en andere kern functies van het besturingssysteem.

Instructies

1

Plaats de installatie-CD van Windows XP in het cd-rom-station en start de computer opnieuw op.

2

Pers ieder toonsoort voor schoen vanuit naar de CD. Zorgen dat het systeem dat BIOS is ingesteld op opstarten vanaf het cd-rom-station vóór de vaste schijf.

3

Druk op R om de herstelconsole starten wanneer dat wordt gevraagd.

4

Typ het beheerderswachtwoord en druk op Enter.

5

Typ "Help" en druk op Enter om een lijst met beschikbare opdrachten weer te geven.

6

Typ "Help < opdracht >" en druk op Enter, waarbij "< opdracht >" één van de beschikbare opdrachten, kunt u details weergeven over het gebruik van deze opdracht is.

7

Voer de gewenste opdrachten voor het oplossen van problemen met en het herstellen van het systeem.

Tips & waarschuwingen

  • Herstelconsole is een andere opties voor Systeemherstel. Eerst enkele andere opties, zoals de veilige modus en systeemherstel.
  • Enkele van de opdrachten van de herstelconsole zijn krachtig. Onjuist gebruik ervan kan leiden tot onherstelbare gegevensverlies.