Hoe gebeurt de draadloze bandbreedte diefstal?

Hoe gebeurt de draadloze bandbreedte diefstal?

Definitie van draadloze bandbreedte diefstal

Het stelen van draadloze bandbreedte is de eenvoudige handeling van het verbinden met het Internet via een draadloos internetrouter waarvoor een is niet gemachtigd om te gebruiken. Het lijkt misschien een misdrijf, maar draadloze bandbreedte diefstal is net zo veel als iemands computer nemen zou stelen. Wie voor hun draadloze service betaalt verwachten dat zij optimaal functioneren, maar eigenlijk last van langzamere prestaties of intermitterende verbinding wordt verbroken als gevolg van diefstal van de bandbreedte. In de meeste gevallen is de diefstal van de bandbreedte beperkt tot meeliften internettoegang. Maar in meer schadelijke gevallen, het kan worden gebruikt voor toegang tot de computer en de commit identiteitsdiefstal evenals van de eigenaar. Want het is wel zo makkelijk, en omdat de wi-fi is een onderdeel van de moderne stedelijke cultuur, de diefstal van de bandbreedte zeer gemeenschappelijk en zelden ooit gestraft is.

Hoe het gebeurt

Het hele doel van een draadloze router is te verstrekken van het gemak van toegang tot Internet zonder dat hoeft te worden aangebonden aan de router zelf. De router zendt zijn draadloze signaal voor een waaier van 150 tot 300 voet afhankelijk van muren en andere obstakels. Maar, net als de rechtmatige eigenaar van de router en internetservice verbinding met meerdere computers maken kunt, iemand anders in het bereik van de router ook kunt aansluiten. En aangezien de router alleen zo veel bandbreedte tegelijk leveren kan, extra gebruikers betekenen verminderde prestaties.

Hoe te detecteren en te stoppen

De meeste bandbreedte diefstal doet zich voor omdat het niet-herkende en gewoon kunnen optreden. Een verklikker teken is onregelmatigheid in de prestaties en de werking van de Internet-verbinding. Intermitterende traagheid kan optreden wanneer een onbevoegde gebruiker toegang heeft tot het Internet via de draadloze bandbreedte. Als bandbreedte diefstal wordt verdacht, zal bekijken van de netwerklocatie in van de computer netwerk beheer portaal onthullen de gebruikers ingelogd via het netwerk. Er zijn ook softwarepakketten beschikbaar die automatisch bijhouden van bandbreedtegebruik en diefstal kunnen identificeren. Gelukkig, de diefstal van de draadloze bandbreedte is gemakkelijk te voorkomen en stoppen. De eenvoudigste tegenmaatregel is de coderingsfunctie beveiliging configureren op de router zelf, die belet dat alle gebruikers verbinding maken via de router zonder het beveiligingswachtwoord. Vaak kunnen wijzigen van het wachtwoord en het bijwerken van de coderingssoftware in de router bovendien veiligheid bieden. Installeren van een firewall kan behoeden voor afzonderlijke computers in een netwerk wordt gehackt door gebruikers die toegang hebben tot het netwerk.