Hoe formulieren maken met Visual Basic

Hoe formulieren maken met Visual Basic


Aangezien het eerst werd vrijgegeven door Microsoft in 1987, is Visual Basic (VB) uitgegroeid tot een van de Verenigde Staten leiden programmeertalen. Hoewel VB een geweldig hulpmiddel van de programmering is, het heeft zijn grenzen en is niet te vergelijken met de grote jongens in de stad, zoals C ++ en Java. Handige functies van VB zijn de grafische interface en makkelijk te leren code. Deze twee functies alleen hebben VB een voorkeurstaal leren-hoe-aan-programma gemaakt.

Instructies

1

Ontwerp de basislay-out van het formulier. Dit kan worden gedaan met een potlood en een stuk papier. Zodra je een idee van hoe het formulier er uitziet en hoe de functionaliteit zal werken hebt, bent u klaar om te beginnen met het maken van het formulier.

2

Open Microsoft Visual Basic. De eerste keer dat Visual Basic opent, ziet u een venster 'Nieuw Project'. Klik op de optie "Standaard-EXE". Een nieuw formulier wordt geopend. Meestal, het zal worden genoemd "Project1--Form1 (formulier)." Aan de rechterkant van uw VB-venster ziet u uw "Project Explorer" venster en het formulier "Eigenschappen" venster. Aan de linker kant zullen de "Toolbox," die bevat alle besturingselementen om het formulier te maken.

3

Bepalen welke besturingselementen u in uw formulier gebruikt. De "Toolbox" heeft een breed scala aan hulpmiddelen om te helpen u bij het maken van welke vorm die u wenst. Hier zijn een paar van de besturingselementen die u zal worden gebruikt om uw formulier te maken:

Het Label: De label wordt gebruikt om tekst weer te geven. Het label/besturingselement wordt meestal gebruikt in de kop en voor statische tekst binnen de vorm.

Het Frame: Een frame is als een mini-subformulier. Alle besturingselementen in het frame geplaatst zal bewegen als een enkele entiteit. In veel gevallen, zal de gebruiker niet ooit merken het frame, tenzij u grenzen, maar het zeer nuttig tijdens het ontwerpproces zijn kan. Het frame kunt u alle objecten geplaatst op het op hetzelfde moment, waardoor gemakkelijk verplaatsing van een groep besturingselementen verplaatsen.

De TextBox: Het tekstvak is zeer vergelijkbaar met het etiket; echter, de textbox gegevens accepteert, evenals weergegeven. Wanneer u vooraf aan het schrijven van code voor uw formulieren, vindt u een heleboel toepassingen voor het tekstvak.

De opdrachtknop: De opdrachtknop heeft een bijna onbeperkt aantal toepassingen. Hierdoor een actie door simpelweg te klikken op het. Deze actie zou kunnen zijn berekeningen uitvoeren, navigeert u naar een andere pagina of website, of leiden tot wijzigingen in andere delen van het formulier.

4

Maak het formulier te esthetisch. In uw formulieren is venster "Eigenschappen" elke optie die je bedenken kunt om te manipuleren uw formulier. Het uiterlijk, de grenzen en de kleuren kunnen allemaal worden veranderd hier. Spelen rond met deze eigenschappen totdat u de juiste combinatie voor uw formulier vinden

5

Schrijf code die nodig is om uw formulier te leven. Onderwijs de codering voor Visual Basic is buiten het bestek van dit artikel, maar als u zijn ploeteren in de codering Kunsten, een formulier is een geweldige plek om te testen uw codering mojo.