Hoe Excel gebruiken voor het berekenen van contante waarde

Berekening van de contante waarde van een investering vertelt u wat een serie toekomstige betalingen is de moeite waard. Het wordt vaak gebruikt bij het aanvragen van een lening om te bepalen van de maximale leningsbedrag. Als voorbeeld, kan u wilt kopen een nieuwe auto, zodat u uw budget te voorzien in een auto betaling regelen. Zodra u hoeveel je kunt veroorloven om te betalen per maand weet, onthult de berekening van de huidige maximale prijs van de auto die je veroorloven kunt om te betalen. Hoewel de berekening ingewikkeld is, kunt u Microsoft Excel gebruiken om ze te vereenvoudigen.

Instructies

1

Verzamelen van de nodige financiƫle informatie. U moet de verwachte maandelijkse betaling, evenals de rentevoet en de termijn van de lening. Een document van de pre-goedkeuring lening van een bank- of financieringsmaatschappij gebruiken om deze informatie te verwerven.

2

Open Microsoft Excel.

3

Typ "PV(interest,periods,payments) =" in een lege cel. "Belang" vervangen door het rentepercentage per periode. "Termijnen" vervangen door het aantal toekomstige betalingen. "Betalingen" vervangen door het verschuldigde bedrag, die negatief, moet omdat u zijn geld uitbetalen.

Als voorbeeld, als je hebt besloten je kon veroorloven maandelijkse betalingen van $400 en waren vooraf met een lening van 5 procent rente voor 5 jaar, zou u "PV (5% / 12,512, -400) =" in de cel. Het eerste deel, "5% / 12," verdeelt het jaarlijkse rentepercentage in maandelijkse rente. Ook "512," zet het totale aantal jaren in maanden. Dit houdt de periode hetzelfde over alle cijfers. De berekening toont dat u zich kunt veroorloven om te besteden tot $21,196.28 op een nieuwe auto.

4

Druk op Enter om het resultaat te berekenen.

Tips & waarschuwingen

  • Als alternatief kunt u celverwijzingen in de formule van de PV gegevens uit andere cellen noemen. Als voorbeeld, als u had "interesse," "tijdvakken" en "betalingen" in de cellen A1, B1 en C1, respectievelijk, je zou kunnen schrijven "PV(A1,B1,C1) =" en druk op Enter.