Hoe een titel & beschrijving in een PDF-bestand insluiten

Adobe Portable Document Format (PDF) is een documentindeling die is gebruikt uitgebreid in een professionele omgeving en op het Internet. PDF-bestanden worden doorgaans gebruikt voor documenttypen zoals elektronische boeken, informatiedocumenten en academische papers. Adobe Acrobat Professional voorziet u van de functionaliteit informatie toe te voegen op het tabblad "Omschrijving", dat zich in de sectie van de "Eigenschappen" van het programma bevindt. U kunt informatie over de titel, auteur, onderwerp en document trefwoorden van het PDF-bestand invoegen.

Instructies

1

Open het PDF-bestand die u insluiten wilt, een titel en beschrijving. Het bestand automatisch wordt geopend in Adobe Acrobat Professional.

2

Klik in het menu "Bestand", klik dan op de optie "Eigenschappen". Dit opent een vak waarin u gegevens van de beschrijving voor het PDF-bestand kunt toevoegen.

3

Vul de volgende tekstvelden in de: "Titel", "Auteur", "Onderwerp" en "Keywords", klik dan op de knop "OK". Het zal een volledige beschrijving van het PDF-bestand toe te voegen.

4

Druk op "Ctrl" en "S" op uw toetsenbord. Dit bespaart het PDF-bestand.