Hoe een RAR bestand te repareren

Hoe een RAR bestand te repareren


RAR-bestanden zijn een bestandsindeling voor gecomprimeerde bestanden, vaak gebruikt voor bestandsoverdrachten vergemakkelijkt via internetdownloads of e-mailbijlagen. Terwijl de komst van gecomprimeerde bestanden kan gebruikers informatie met behulp van minder gegevens dan het oorspronkelijke bestand met full-size te sturen, is de technologie niet perfect. Dikwijls gecomprimeerde bestanden kunnen beschadigd raken, wat resulteert in een verlies van waardevolle gegevens. Gelukkig zijn er verschillende tools ontwikkeld ter bestrijding van dit probleem en reparatie gebroken en beschadigde RAR archief.

Instructies

Reparatie van een RAR-bestand met de Recovery Toolbox voor RAR

1

Open de Recovery Toolbox for RAR vanuit het startmenu. Klik op "Start > Program Files > de Recovery Toolbox for RAR > de Recovery Toolbox for RAR." De software zal beginnen in een nieuw venster.

2

Klik op de knop "Bladeren" om open te stellen een file browser om uw beschadigde RAR-bestand te zoeken. Navigeren door uw mappen te vinden en selecteren van het bestand dat u wilt herstellen. Klik "Next" om te beginnen het herstelproces.

3

Selecteer de bestanden die u wilt herstellen van de gecomprimeerde RAR archief. Vul in de selectievakjes uit voor de bestanden die u herstellen wilt door erop te klikken in de lijst die op de programmainterface verschijnt. Wanneer u de bestanden die u wilt terugzetten hebt geselecteerd, klikt u op "Volgende".

4

Kies een map waarin u wilt opslaan van de herstelde bestanden. Typ de locatie van de map die u wilt opslaan van de bestanden in het tekstvak of klik op de "Browse" knop en navigeer de mappen in de file browser om een map te selecteren. Klik "Next" om de herstelde bestanden in uw geselecteerde omslag opslaan.

Herstellen van een RAR-bestand met RAR Repair Tool

5

Start de RAR Repair Tool uit uw Menu Start. Klik op "Start > Program Files > RAR Repair Tool > RAR Repair Tool." De software zal beginnen in een nieuw venster.

6

Klik op 'Bestand > Open RAR bestand' uit het bovenste pull-down menu. Een nieuw bestand browservenster zal verschijnen. Bladeren in uw mappen om te zoeken uw corrupte RAR archief dat u wilt herstellen. Klik op "Openen" om het bestandsselectie te bevestigen.

7

Klik op "Bestand > reparatie RAR bestand" om te beginnen met het herstellen van de bestanden van uw corrupte RAR-bestand. Een nieuw venster zal verschijnen om Selecteer een doelmap. Selecteer de map waarin u wilt opslaan van herstelde RAR bestanden vanuit het bestand browservenster. Klik op "Openen" om uw selectie van de map te bevestigen. De RAR Repair Tool zal nu beginnen met het herstellen van de bestanden van het corrupte archief. Het herstelproces is voltooid wanneer de statusbalk in de rechterbenedenhoek van de interface is opgevuld.