Hoe een PC Reboot en alles wissen

Er zijn een verscheidenheid van redenen u wellicht om te wissen alles op uw PC, bijvoorbeeld als u verkoopt aan iemand anders of als u hebben geweest septisch tegen malware. Voordat u deze optie te nemen, is het essentieel heb je een back up van alles op de vaste schijf. Het gaat hierbij om bestanden, licentieverlening nummers, e-mails, foto's, muziekbestanden, enz. Zodra u de volgende stappen hebt voltooid, zal u niet zitten kundig voor ze herstellen. Ook zorg ervoor dat u de schijven van de back-up voor de stuurprogramma's die bij uw computer is geleverd. Terwijl dit kunnen vaak worden gedownload via het Internet, moeten sommige stuurprogramma's worden geïnstalleerd voordat de computer verbinding met het Internet maken kan.

Instructies

Hoe te wissen van de harde schijf en opnieuw installeren van de Windows 2000, XP of Vista

1

Back-up van om het even wat op uw harde schijf die u wilt opslaan. Dit is essentieel omdat zodra u deze stappen hebt voltooid, u zal niet zitten kundig voor de informatie herstellen.

2

Plaats de Windows-CD of DVD en start de computer opnieuw.

3

Als de computer opnieuw wordt opgestart, zoekt u naar een prompt dat u vraagt om de druk op een toets om te starten van de CD. Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord.

4

Zodra het Setup-menu verschijnt, druk op "Enter".

5

Lees de licentieovereenkomst Windows. Hit "F8" akkoord gaan met het. Zie als F8 werkt niet, als uw toetsenbord een "F Lock"-toets heeft. Druk op het en probeer het opnieuw.

6

Wanneer ertoe aangezet, treffer "Esc" om een nieuw exemplaar van Windows installeren.

7

Wanneer de partitie-menu wordt weergegeven, moet u de bestaande partitie verwijderen. Markeer het station dat u wilt (meestal de C:-schijf of het station met de grootste ruimte). Druk op "D" en vervolgens "Enter" gevolgd door "L" en "Enter". Op een gegeven moment kan het u vragen als u zeker bent. Hit "C" voort te zetten. Dit wordt de harde schijf gewist.

8

Selecteer de niet-gepartitioneerde ruimte (het station dat u hebt geselecteerd in stap 7). Druk op "C" en "Voer." Herhaal dit om te gaan met het installeren van de software.

9

Selecteer welk systeem het station wordt gebruikt. Tenzij u anders zijn geïnstrueerd, zult u willen selecteren 'NTFS'.

10

Als Windows wordt geïnstalleerd, volg de installatiewizard. Dit proces kan meer dan een uur duren.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg ervoor dat u de technische ondersteuning contact op met nummers voor Microsoft en de fabrikant van uw computer voordat u begint. Zie koppelingen in middelen.