Hoe een PC aansluiten op een Laptop via LAN

Hoe een PC aansluiten op een Laptop via LAN


Een Local Area Network (LAN) kunnen gebruikers twee of meer computers verbinden met een netwerk waarmee de computers die bestanden, mappen en printers delen. Dit type netwerk wordt gemaakt via Wi-Fi, kabels of een combinatie van beide. De meest voorkomende soorten netwerken worden gemaakt met een centrale router of hub waarmee de computers een plek in cyberspace te communiceren via. Een LAN kunt aansluiten PC desktops en laptops in een paar eenvoudige stappen.

Instructies

Windows XP

1

Open het "Start Menu" Kies "Alle programma's," "Accesories," "Communicatie" en selecteer de "Wizard Netwerk instellen" op de laptop.

2

Druk op "Volgende" op de twee eerste schermen het setup-proces te starten.

3

Klik op het selectievakje naast "De hardware van de netwerkverbinding van de negeren verbroken" als er een scherm waarin wordt verklaard verschijnt dat de LAN-kaart niet is aangesloten op de router en druk op "Volgende". Dit vak vertelt de installatiewizard dat het netwerk volledig draadloos. Als de PC is aangesloten op het netwerk via de ethernet-kabel, verschijnt dit dialoogvenster niet.

4

Selecteer de tweede optie in het dialoogvenster 'Selecteer een verbindingsmethode' en druk op "Volgende". Dit vertelt de wizard dat het netwerk verbinding met het Internet via een centrale router.

5

Als het scherm "Selecteer uw internetverbinding" wordt weergegeven, drukt u op "Volgende". De computer zal automatisch de juiste verbinding selecteren.

6

Naam van de computer en geef het een korte beschrijving voor identificatiedoeleinden en druk op "Volgende".

7

Geef het netwerk een 'werkgroep' naam en druk op "Volgende". Deze stap is van cruciaal belang, zoals het identificeert het netwerk dat alle computers zal verbinden.

8

Inschakelen van de optie 'Bestanden en printers delen' en druk op "Next."

9

Controleer de verstrekte informatie en noteer de naam van de 'werkgroep' voor toekomstig gebruik, en vervolgens op duwen "Next."

10

Selecteer de optie de wizard is voltooid, drukt u op "Volgende" en druk op "Finish" om de wizard te voltooien.

11

Druk op "Ja" om de computer voor de wijzigingen door te voeren.

12

Herhaal de vorige reeks stappen op de PC met Windows XP. Voer dezelfde opties tijdens het installatieproces. Gebruik een andere naam en beschrijving voor de PC, maar gebruik de gelijknamige 'werkgroep' of het LAN zal niet de twee computers met elkaar verbinden.

13

Ga naar "Mijn netwerklocaties" op welke computer om het pictogram voor de andere computer te zien. De computers zijn nu verbonden via LAN en kunnen het delen van bestanden en mappen.

Windows Vista en 7

14

Klik op het Windows symbool om open het menu "Start", met de rechtermuisknop op "Computer" en kies vervolgens 'Eigenschappen'.

15

Klik op de "Instellingen wijzigen" link in de sectie "Computer computernaam, domein en werkgroep settings" van het venster "Systeemeigenschappen".

16

Voer de naam van een "werkgroep" en klik op 'OK'. Alle computers, ongeacht besturingssysteem, moet dezelfde werkgroepnaam voor het LAN-netwerk te werken.

17

Start de computer wanneer gevraagd dit te doen.

18

Klik op het WIndows symbool te openen de "Start" menu en typ "netwerk" zonder naar de aanhalingstekens in het zoekveld.

19

Klik op de koppeling "Netwerk en deelneming midden".

20

Controleer of dat het netwerktype 'Privé' is of dat de locatie is ingesteld op 'Thuis' of "Werk." Deze informatie wordt weergegeven naast de naam van het netwerk en kan worden gewijzigd door te klikken op de link "Aanpassen".

21

Inschakelen van het gewenste netwerk, instellingen voor delen door te klikken op de pijlen naast de opties in de sectie "Delen en ontdekking" van de "netwerk en deelneming midden." "Netwerk ontdekking" en "File Sharing" moet worden ingeschakeld voor de computers op het netwerk worden weergegeven.

22

Klik op 'Netwerk' in het menu "Start" om alle van de computers aangesloten op het LAN-netwerk te geven.