Hoe een Linux Ethernet-stuurprogramma installeren

Hoe een Linux Ethernet-stuurprogramma installeren


Ubuntu Linux is een stabiel, uitgebreide en gratis computer besturingssysteem, ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meeste gebruikers. Wanneer u Ubuntu te installeren, installeert het stuurprogramma's voor zo veel van de hardware op uw systeem als het herkennen kan en toegang tot vanaf de installatieschijf heeft. Als u Ubuntu geïnstalleerd en moet nog de juiste Ethernet-stuurprogramma of als u gewoon een nieuwe Ethernet-modem hebt geïnstalleerd, kunt u vinden van de juiste stuurprogramma's en insalleren vanaf Ubuntu's bureaublad.

Instructies

1

Open een commandoregel in Terminal door te klikken op 'Toepassingen' in de linkerbovenhoek van de Ubuntu desktop, en gaan "Toebehoren." De Terminal kunt u het invoeren van opdrachten rechtstreeks in het besturingssysteem.

2

Typ "lspci" in Terminal en druk op "Enter". Dit toont een volledige lijst van geïnstalleerde hardware op uw systeem, samen met merknaam en modelnummer. Zoek de regel "Ethernet-Controller" genoemd en noteer de naam en het model van uw Ethernet-hardware. Sluit de Terminal.

3

Klik op "Systeem" en "Administratie." Selecteer "Synaptic Package Manager" en voer uw systeemwachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd. Dit programma kunt u downloaden en installeren van honderden toepassingen, stuurprogramma's en software-updates.

4

Typ de naam en model nummer van uw Ethernet-stuurprogramma in het zoekvak. Met de rechtermuisknop op het bovenste resultaat en klik op 'Mark voor installatie' uit het menu dat verschijnt. Klik op "Apply" en selecteer "OK" wanneer het u vertelt wat zal worden geïnstalleerd. Toestaan de stuurprogramma's te installeren en start de computer opnieuw.