Hoe een Leopard Volume moet defragmenteren

Bestanden op elk computersysteem kunnen gefragmenteerd raken na verloop van tijd met verschillende stukken van één bestand opgeslagen op verschillende plaatsen op een station. Het proces van bestandsfragmenten verzamelen en samenstellen van hen terug is bekend als het defragmenteren. Apple's Leopard versie van OS X heeft standaard de hiërarchische bestand systeem Plus (HFS +). HFS + volumes zijn ontworpen om te weerstaan fragmentatie, zodat versnippering meestal geen probleem is. Er zijn echter speciale situaties, terts-verschijnende partij software utilities ter Leopard HFS + schijven defragmenteren.

Instructies

1

Herstart uw systeem. Wanneer u opnieuw opstarten van een systeem van Mac OS X, het besturingssysteem zal doen enkele cache reiniging en optimalisatie.

2

Back-up maken en opnieuw installeren van Leopard. Als uw systeem traag is geworden, een beschikbare optie is om back-up van uw gegevens en het besturingssysteem opnieuw moet installeren. Een herinstallatie zal ervoor zorgen dat er geen bestanden zijn gefragmenteerd.

3

Kopen en installeren van derdesoftware en defragmenteren van uw schijf. Hulpprogramma's die kunnen het defragmenteren van een volume Macintosh HFS + omvatten iDefrag, rijden genie en SpeedTools (zie bronnen).

Tips & waarschuwingen

  • Defragmentatie op HFS + volumes is niet noodzakelijk of de moeite waard, in de meeste gevallen, omdat het bestandssysteem heeft uitstekend werk om versnippering te vermijden.
  • Een schijf defragmenteren gaat om het verplaatsen van bestanden. Als uw Mac stroomvoorziening of reageert niet meer tijdens het defragmenteren, kon u omhoog beëindigen met beschadigde gegevens.