Hoe een Laptop verbinden met een computermonitor

Hoe een Laptop verbinden met een computermonitor


Sommige laptop schermen zijn gewoon te klein is om comfortabel bepaalde taken uitvoeren. Probeert af te spelen van een spel graphics-zware op een Netbook, bijvoorbeeld, zou snel het land u met een slecht geval van vermoeide ogen. Gelukkig hebben de meeste moderne laptops aansluitingen waarmee ze kunnen worden aangesloten op een zelfstandige monitor zodat je slechte ogen niet hoeft te scheel op kleine schermen meer. Het beste van allen, is het meestal een zeer eenvoudig proces te doorlopen.

Instructies

1

Onderzoeken uw laptop om te bepalen wat voor soort video poort heeft. De meeste laptops hebben een standaard VGA-poort die oudere CRT-monitoren gebruikt, en velen hebben ook de uitgangen van de HDMI gebruikt door de nieuwere LCD-schermen. Welke poort uw laptop heeft zal bepalen wat voor soort connector kabel moet u sluit aan op de monitor.

2

Steek het ene uiteinde van de kabel--de HDMI- of de VGA-kabel--op de juiste poort van de laptop. De VGA-poort eruit zal een kleine vier-zijdige parallellogram met 15 kleine gaatjes op het gezicht, terwijl de HDMI-poort er lijken op de VGA ziet poort maar met een lange bar omgeven door kleine metalen stukjes in het midden van de poort in plaats van de kleine gaatjes.

3

Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de ingang op de achterkant van uw monitor.

4

Schakel uw monitor en uw laptop. Veel laptops moeten u druk op een toetsencombinatie te krijgen van de video-ingang van uw laptop naar uw monitor. De typische volgorde is ingedrukt "FN" op uw laptop en een van de volgende sleutels raken: "F3," "F4," "F5", "F8" of "F9." Andere laptops moet u de klep van uw laptop sluit voordat de video wordt weergegeven op de monitor.