Hoe een keuzelijst met invoervak te baseren op een ander in Access 2007

Hoe een keuzelijst met invoervak te baseren op een ander in Access 2007


Formulieren zijn Access-databaseobjecten werkzaam als de gebruikersinterface wilt toevoegen, bewerken of verwijderen van gegevens die in tabellen zijn opgeslagen. Formulieren zijn opgebouwd uit objecten, zoals tekstvakken, labels, opdrachtknoppen, selectievakjes en keuzelijsten met invoervakken. Een keuzelijst met invoervak is een mix tussen een tekstvak en een keuzelijst; waarden kunnen worden geplukt van een drop-down lijst of die rechts in de keuzelijst met invoervak wordt getypt. U kunt een keuzelijst met invoervak binden aan een ander verbeelden de acties van een keuzelijst met invoervak gebaseerd op de waarden van een ander.

Instructies

1

Open Microsoft Access 2007 en selecteer de database die u wilt openen vanuit het openingsscherm.

2

De databaseobjecten bekijken door te klikken op de "ruit van de navigatie" aan de linkerzijde van het scherm.

3

Met de rechtermuisknop op het formulier dat beschikt over keuzelijsten met invoervak waarmee u werkt. Klik op "Ontwerpweergave." Het formulier wordt geopend in een weergave die u toelaat om het instellen van de eigenschappen van het formulier-items, items verplaatsen of nieuwe hebt toegevoegd.

4

Klik met de rechtermuisknop op de keuzelijst met invoervak die u wilt baseren op een ander. Klik op 'Eigenschappen'.

5

Klik op het tabblad "Alles" van het blad "Eigenschappen". Scroll naar beneden naar het vak "Rijbron". Klik op de knop Ellips (...) naast het vak "Rijbron". De "Query Builder" wordt geopend.

6

Ga naar de kolom die de gemeenschappelijke hoeveelheid gegevens als de andere keuzelijst met invoervak. Bijvoorbeeld, als u een tabel "Klassen" die in het bezit van de informatie voor alle klassen aangeboden hebt, kunt u vullen de "Naam van de klasse" keuzelijst met invoervak op basis van wat de gebruiker verkiest onder "Categorie." Keuzelijsten met invoervak elkaar binden door de "Categorie" kolom. Typ in het veld "Criteria" voor "Categorie" in "[Forms]! [Combo Form]! [Categorie]." In plaats van "[categorie]" type in de naam van de andere keuzelijst met invoervak dat u deze op wilt baseren.

7

Sla het formulier en klik op "Weergave van formulier" uit de "Views" drop-down menu.