Hoe een DVR overdracht naar een PC

Wanneer u een tv-programma met behulp van een digitale video recorder of DVR, in plaats van het opnemen op band opneemt, wordt de opgeslagen video rechtstreeks op een interne harde schijf in de eenheid van de DVR opgeslagen. Wanneer deze harde schijf vol raakt, geen meer programma's kunnen worden opgenomen en moet u sommige programma's wissen of verplaatsen naar een ander opslagmedium. Als u kunnen bekijken of de beelden van het programma te gebruiken op een PC wilt, kunt u opgeslagen video's vanaf de harde schijf van de DVR op de harde schijf in uw PC.

Instructies

1

Een digitale video-opname-apparaat aansluit op de audio- en video-uitgangen van de DVR, overeenkomen met de gele, rode en witte stekkers op het vastlegapparaat naar de havens van de overeenkomstige kleuren op de DVR-eenheid. Sluit de USB-stekker aan het andere einde van de digitale video-opnameapparaat naar een open USB-poort op de PC.

2

Open het "Start"-menu en klik op "Alle programma's." Ga naar de bovenkant van de programmalijst te vinden Windows native-programma's, met inbegrip van Windows Movie Maker. Klik op de vermelding van de "Windows Movie Maker" om te starten van het programma.

3

Movie Maker van "File" menu openen en klik op "Importeren van digitale video camera." Hiermee opent u de Windows Movie Maker capture wizard.

4

Typ een naam voor de DVR-video die u wilt overbrengen in het desbetreffende vak in de capture wizard. Klik op de knop 'Bladeren' en navigeer naar de map van de harde schijf waarin u zou willen opslaan van de vastgelegde video van de DVR. Druk op "Enter" om naar het laatste scherm van de wizard vastleggen, waarin de inkomende video op een preview-scherm.

5

Zoek de video op de DVR-eenheid die u wilt overbrengen en selecteer de optie om te beginnen met het afspelen van de video met de externe DVR. Zodra de video afgespeeld wordt, klikt u op de knop 'Start Capture' in Movie Maker om te beginnen met het vastleggen van de inkomende video-opnames.

6

Druk op "Stoppen met vastleggen" aan het einde van de video-opname, zodra de video op de DVR is beëindigd. Klik vervolgens op "Finish" om de video met de naam die u hebt opgegeven in de gekozen doelmap op uw PC opslaan.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw PC geen Windows Movie Maker is geïnstalleerd, gebruikt u de koppeling in de sectie bronnen aan het programma downloaden van de Microsoft-website.