Hoe een draadloze Modem installeren op een laptopcomputer

Een draadloze modem biedt hogere flexibiliteit en mobiliteit, zodat u toegang tot het Internet vanaf een laptopcomputer overal in uw huis of kantoor. Een draadloze modem kan worden geïnstalleerd op een laptop in twee fasen: aansluiten van het modem en het configureren van de draadloze verbinding. Uw mobiele telefoon kan ook worden gebruikt als een draadloze modem. Hier is hoe u draadloze serivce kunt installeren.

Instructies

Verbinding maken met een draadloos breedbandmodem

1

Zorg ervoor dat u alle apparatuur die nodig is voor de draadloze modem installeren en configureren van de draadloze breedband internet-verbinding op uw laptop. Het pakket dient de Wireless-modem (of draadloze adapter), installatie-CD-ROM met een handleiding, Ethernet-kabel (of USB-kabel in het geval van een draadloze USB-modem), een draadloze antenne (uitgerust met draadloze standaarden zoals 802.11a, 802.11b of 802.11 g) en een lichtnetadapter. Bel de fabrikant (of de leverancier) als een van de bovenstaande ontbreken.

2

Lees de handleiding om te begrijpen dat elk van de apparaten in het pakket. Bijvoorbeeld, wordt een draadloze antenne gebruikt om verbinding te maken met de draadloze breedband pakketten; Ethernet-kabel wordt gebruikt om de verbinding van de desktop computer met de modem.

3

Sluit uw draadloze antenne aan op de modem.

4

Haak een Ethernet-kabel van uw laptop op een LAN/Ethernet-poort van de modem. Anderzijds hebt u een draadloze USB-modem, die wordt aanbevolen voor laptops, sluit de USB-kabel op de USB-poort van de laptop.

5

Zorgen voor goede aansluiting van de apparaten voordat u setup van de draadloze modem start. Sluit de voedingsadapter aan op de voedingsaansluiting van de modem, sluit en de server inschakelt.

De Draadloze Modem instellen

6

Open uw webbrowser en voer de URL van de administratieve plaats van de modem die wordt vermeld in de gebruikershandleiding. Als u het niet kunt vinden, neem dan contact op met de klantenservice van de modemfabrikant.

7

Login aan de admin gedeelte door het invoeren van de gebruikersnaam en het meegestuurde wachtwoord uit de gebruikershandleiding. Nogmaals, als u deze niet kunt vinden, bel de klantenservice van de modemfabrikant. Meestal is de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord is "admin." U zal nu worden aangemeld.

8

Selecteer het type Internet-verbinding. Er zijn vier typen internet-verbindingen - "Dynamisch IP-adres," "Statisch IP-adres," "PPPoE/PPPoA" en "Bridge modus." Bel uw internetprovider (ISP) om te informeren over wat voor soort instelling zou zijn geschikt voor hun draadloze dienst.

9

Kies "Dynamische IP-adres" voor een IP-adres automatisch ophalen van server van de ISP's. Voor elke draadloze internetverbinding krijgt u een IP-adres. In sommige gevallen is het IP-adres dynamisch (verandert elke keer dat u verbinding met het internet maakt), en in anderen het statisch (het IP-adres blijft behouden zelfs nadat u loskoppelt en opnieuw verbinding met het internet maken). Als het adres dynamisch is, zul je naar het selecteren van deze instelling, zodat de modem automatisch het IP van de ISP's (Internet Service Provider) server telkens wanneer een nieuwe draadloze verbinding is gemaakt. Geef uw modem het MAC-adres (meestal te vinden aan de achterkant van het modem) en andere gegevens. Raadpleeg de gebruikershandleiding of bel de klantendienst van de modemfabrikant om deze details te krijgen.

10

Selecteer 'Statische IP-adres' als u zijn voorzien van een statisch IP-adres. U moet invullen in de VPI, VCI, IP-adres, subnetmasker, ISP Gateway-adres, serveradres, primaire DNS-adres, adres van de secundaire DSN en verbindingstype. Deze gegevens kunnen worden verkregen bij uw ISP.

11

Kiezen voor "PPPoE/PPPoA" als uw ISP gebruikmaakt van dit type verbinding. DSL-gebruikers kunnen het gebruik van deze aansluiting. De informatie van de gebruiker naam, wachtwoord en andere gegevens invoeren. Deze zal worden verstrekt door uw Internetprovider.

12

Selecteer de "Bridge modus" als uw ISP gebruikmaakt van dit verbindingstype. Voer de relevante details die uw Internetprovider heeft verstrekt.

13

Beëindig het proces door te klikken op het pictogram "Finish". De modem moet nu worden ingesteld.

14

Voer elke URL-adres in Internet Explorer om te controleren of de verbinding wordt uitgevoerd.

Met behulp van een mobiele telefoon als een draadloos Modem voor Dial-Up verbinding

15

Als uw mobiele telefoon provider draadloze serivce biedt, uw mobiele telefoon (met een ingebouwde draadloze modem) toegang tot een dial-up internetverbinding. Ervoor zorgen dat uw telefoon een ingebouwde modem heeft en dat het wordt geactiveerd. Bel de klantenservice van de serviceprovider van uw mobiele telefoon voor meer informatie over het activeren van uw modem GSM.

16

Moet u een speciale USB-kabel te verbinden van de celtelefoon met uw laptop, beschikbaar rechtstreeks van uw internetaanbieder of bij winkels zoals Radioshack. De kabel is onderdeel van een draadloze installatiekit die tevens een installatie-CD bevat. Sluit de mobiele telefoon met uw laptop met behulp van de speciale USB-kabel. Eenmaal aangesloten, moet uw laptop de nieuwe hardware detecteren.

17

Afhankelijk van uw besturingssysteem, de laptop kan automatisch alle stuurprogramma's die nodig zijn voor het opzetten van de draadloze modem installeren of gevraagd u handmatig de stuurprogramma's installeren. Desgevraagd, plaats de installatie-CD en volg de aanwijzingen op het scherm. Nadat alle stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kan het besturingssysteem zal bevestigen dat de nieuwe hardware klaar is voor gebruik.

18

Installeer de software van de dialer opgenomen in de installatie-CD. Voer uw gebruikersnaam, wachtwoord en dial up nummer in de kiezer. Deze worden geleverd door de serviceprovider. U bent nu ingesteld op het gebruik van uw mobiele telefoon als een draadloos modem.

Tips & waarschuwingen

  • Deze stappen zijn generiek en het installatieproces varieert van één modem naar de andere. Altijd verwijzen naar uw gebruikershandleiding voordat u begint met installatie.
  • Vragen voor technische ondersteuning bij de vervaardiging van de modem als het proces niet duidelijk is. Zij kunnen u helpen met een professionele installatie.