Hoe een draadloos Internet-wachtwoord te wijzigen

Hoe een draadloos Internet-wachtwoord te wijzigen


Wanneer 802.11, de standaard draadloze netwerktechnologie, werd ontwikkeld, een stelsel van zekerheid werd ontwikkeld samen met het. Wired Equivalent Privacy (WEP) is ontworpen om 64-bits codering later (128 en 256-bits) voor alle gegevens overgebracht via een netwerk. Niet lang na de invoering ervan, echter werden beveiligingsfouten bevonden dat maakte het gemakkelijk om te verslaan van de codering en toegang tot het netwerk. Wi-Fi Protected Access (WPA en WPA2) werden ontworpen als vervanging voor WEP. Zij maken gebruik van zeer geavanceerde coderingsmethoden. Omdat veel oudere apparaten nog WEP-beveiliging gebruikt, wordt het nog steeds ondersteund door de meeste draadloze routers vandaag. Als u denkt dat uw netwerkbeveiliging heeft geschonden of als u gewoon wilt overschakelen naar de WPA- of WPA2-beveiliging, uw draadloze Internet wachtwoord moet nodig worden gewijzigd.

Instructies

1

Open een internetbrowser. Typ in uw router instellingen toegang adres in de adresbalk. Druk op "Enter". De meest voorkomende adressen zijn "in http://192.168.1.1," "-http://192.168.0.1" en "in http://192.168.2.1." Raadpleeg de documentatie van de router indien nodig.

2

Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw router wanneer daarom wordt gevraagd. Gangbare combinaties zijn "admin" en "admin," "admin" en een leeg wachtwoordveld, en 'admin' en 'wachtwoord'. Raadpleeg de documentatie bij de router als deze combinaties werken niet.

3

Open de "Wireless Settings" pagina van het linkernavigatievenster of ook benoemde pagina; het kan enigszins variƫren tussen de fabrikanten.

4

Selecteer "WPA," "WPA2", of "WPA + WPA2" (indien beschikbaar, dit is de veiligste optie) uit de lijst met beveiligingsopties, en typ vervolgens uw nieuwe wachtwoord in het veld "Wachtwoord" of "Passphrase". Klik op 'Pas toe' als u wilt implementeren uw nieuwe draadloze wachtwoord en/of beveiligingstechnologie.