Hoe een domein zonder het beheerderswachtwoord afmelden

In het Windows-besturingssysteem hoeft u eigenlijk te weten het administrator-wachtwoord om uw computer uit een domein verwijderen. U, echter hoeft te weten van het wachtwoord van de gebruikersaccount op uw computer die beschikt over de machtiging aan te sluiten en afmelden van domeinen. Dit kan een secundaire account, maar er is geen manier om deze taak uitvoeren zonder het verstrekken van een soort van wachtwoord.

Instructies

1

Klik op "Start" en klik met de rechtermuisknop op 'Computer'. Kies "Eigenschappen" uit het drop-down menu van opties.

2

Klik op "Geavanceerde systeeminstellingen."

3

Klik op het tabblad 'Computernaam'.

4

Klik op de knop 'Wijzigen' aan de onderkant van het venster van de tab 'Computernaam'. Hiermee opent u het hulpprogramma die uw computer aan een werkgroep of een domein koppelt. Uw computer moet verbinding hebben met een of de ander te allen tijde. Klik op "Werkgroep" om te beginnen met het proces van het loskoppelen van uw computer uit het domein.

5

Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account op uw computer die is gemachtigd om te sluiten en afmelden van domeinen in het "Windows-beveiliging" vak op het scherm. Dit hoeft niet te worden van de administrator-account, maar het hoeft te zijn van een account met de juiste machtigingen. Klik op "OK" om te verwijderen van uw computer uit het voormalige domein.