Hoe een Cat 6 kabel draad

Hoe een Cat 6 kabel draad


CAT6 netwerkkabel wordt nog steeds beschouwd als een nieuwer model in de technologie van vandaag. Het is bedraad dat hetzelfde als andere netwerkkabels zoals CAT5 die meest nog steeds gebruiken. CAT6 beschikt echter over enkele verschillen en meer voordelen. Het is compatibel met lagere categorie netwerkkabels. In tegenstelling tot CAT5, maakt het gebruik van alle vier getwiste paren. CAT6 communicatie met meer dan tweemaal de snelheid van CAT5e ondersteunt en wordt gebruikt voor de overdracht van veel grotere bestanden. Er zijn meerdere plannen in de toekomst voor CAT6 en hogere bekabeling. Volg een paar stappen voor het maken van uw netwerkkabel CAT6.

Instructies

1

Snijd de hoeveelheid netwerkkabel nodig. Gebruik draad strippers te strippen de buiten bekleding off van de draden (ongeveer twee inch). Kristal de getwiste draden.

2

Positie van de draden in de volgende volgorde van links naar rechts (T568B bedradingsschema): "wit/oranje; Oranje; Wit/groen; Blauw; Wit/blauw; Groen; Wit/bruin; Brown"

Afvlakken en strek draden.

3

Snij de uiteinden van de draden om hen te maken de dezelfde lengte. Strip de uiteinden van de draden zo ongeveer 3/4 inch wordt overgelaten blootgesteld.

4

Plaats de RJ-45-connector (Netwerkconnector) voor je. Zorg ervoor dat u kunt zien het gat waar u verbinding en duw de draden in. De module connector stuk van de RJ-45 moet op de bodem.

5

Steek de draden in de RJ-45 stekker. Controleer of dat elke draad volledig aan de voorzijde van de stekker en in de juiste volgorde is geplaatst. De dekking van de Ethernet-kabel moet worden uitgebreid op de RJ-45-connector.

Met behulp van crimpers, plooi de RJ-45 connector. Doe dit een paar keer om te verzekeren dat de gouden metalen uitsteeksels allemaal plat zijn en de kabel krap is.

6

Herhaal de stappen voor de andere kant van de netwerkkabel.

Test de kabel.

Tips & waarschuwingen

  • Kabeltester is goed voor het testen van de kabel wanneer voltooid. (niet nodig te hebben)
  • Wees voorzichtig met het snijden/strippen de cover van de draden; niet te snijden in de werkelijke draden.