Hoe een Apache Server configureren voor PHP

Hoe een Apache Server configureren voor PHP


De mogelijkheid om de server side scripts uitvoert op een webpagina maakt het browsen ervaring meer interactieve en plezierig. Gemeenschappelijke pakketten voor dergelijke scripts zijn CGI en PHP, waardoor ontwikkelaars voor taken zoals het verzamelen van gebruikersgegevens en ontwerpen spelletjes, forums en blogs. Echter, voor het uitvoeren van scripts, de server moet worden geconfigureerd om dit te doen. In het geval van PHP scripts uitvoeren op een Apache server, slechts een paar lijnen moeten worden toegevoegd aan de configuratie.

Instructies

Configureren van Apache voor PHP

1

Open de "conf" directory. Ga naar de "Apache" directory, en u moet zien een sub map met de naam "conf." Open de "conf" sub directory.

2Hoe een Apache Server configureren voor PHP


Open "httpd.conf." Zodra u de "conf" directory hebt ingevoerd, ziet u een bestand met de naam "httpd.conf." Dit is het bestand waar u moet code toevoegen om te configureren van PHP. Open dit bestand in een teksteditor, bij voorkeur een die de bestanden met de extensie besparen zal.

3Hoe een Apache Server configureren voor PHP


Configureren voor PHP. Zoek de sectie van het bestand waar de PHP-informatie wordt weergegeven en voeg de volgende coderegels toe (voor PHP5):
c:/php/php5apache2.dll
AddType application/x-httpd-php .php

4Hoe een Apache Server configureren voor PHP


Pad naar PHP opgeven en sla. Nu heb je de server te vertellen waar PHP op het vak bevindt. Als u wilt opgeven het pad naar PHP, voeg de volgende code:
PHPIniDir "C:/Windows"
Sla de httpd.conf bestand op dezelfde locatie. Zorg ervoor dat uw PHPIniDir onder C:/Windows. Dit is de standaard pad-configuratie, maar het is altijd verstandig om te controleren omdat uw programma's zal niet anders uitgevoerd.

5

De installatie testen. U kunt dit doen door een fundamentele PHP-script op de server uitgevoerd. Om dit te doen, kopieer de volgende code in een leeg tekstdocument en sla op als "test.php."
< html >
< head >
< titel > Test Apache configuratie < / title >
< / head >
< body >
<? php echo '< p > PHP is nu geïnstalleerd < /p >';? >
< / body >
< / html >
Laad het bestand naar de map van uw HTML-net als elke andere webpagina. Na het laden, open de pagina door te typen in het adres, bijvoorbeeld, "www.your_domain.com/your_root/test.php." Als Apache correct is geconfigureerd, moet u een afdruk die luidt "PHP is nu geïnstalleerd." Als het niet is geïnstalleerd, zal uw browser probeert te downloaden van het bestand "test.php".

Tips & waarschuwingen

  • Mijn favoriete tekst-editor is ConText, want het is gratis en is ontworpen voor het programmeren. Het duurt enige tijd om het gevoel te krijgen, maar ik kan niet programmeren op iets anders.
  • Emacs is ook zeer goed maar enigszins complex om te leren.
  • Als u een MacOS gebruikt, is het configuratiebestand meestal onder de map /etc/.
  • Zorg ervoor te vullen met de correcte versies van uw server. Bijvoorbeeld, moet u dit doen als u een andere versie van Apache gebruikt.
  • Dit is een standaard pad setup. Het kan ook anders op uw computer.