Hoe een afbeelding toevoegen aan de koptekst van een Blogger

Hoe een afbeelding toevoegen aan de koptekst van een Blogger


Blogger is een gratis blog inhoudsbeheer en hosting service van Google. Zodra u de basis voor uw nieuwe blog hebt ingesteld, wilt kunnen aanpassen van de indeling om de inhoud van de blog. Blogger biedt een uitgebreid content managementsysteem waarmee gebruikers kunnen wijzigen van het ontwerp en de lay-out van de blog. Een van de vele ontwerpopties beschikbaar is het toevoegen van een foto of afbeelding aan de blog-header. Een afbeelding toevoegen aan de koptekst op uw blog kan het ontwerp verbeteren en maken het onderscheiden van de menigte.

Instructies

1

Start uw webbrowser en log in uw Blogger-account. Hiermee opent u de blog Dashboard.

2

Klik op de "Design"-link onder de titel van de blog die u wilt wijzigen.

3

Klik op "HTML bewerken" in de menubalk. Blader door de HTML-code te vinden van de breedte van de koptekst. U moet dit vinden in de sectie met het label "Header" in de HTML-code. Kijk voor de code die luidt "#header-wrapper {breedte: 600px;"--de breedte van de header in dit voorbeeld is 600 pixels. Dit betekent dat de afbeelding die u voor de kop importeert mag niet breder zijn dan 600 pixels. Als de afbeelding breder dan dit is, het gewas of krimpen de grootte in uw grafische programma.

4

Klik op het tabblad van de "Pagina-elementen" in het ontwerp van de Blogger-menu.

5

Klik op de knop 'Bewerken' in de koptekst-element op het display "Pagina-elementen". Dit opent een nieuw venster voor het ontwerp van de blog-header.

6

Selecteer hoe u de afbeelding wilt weergeven door te klikken op het desbetreffende aankruisvak in wilt. U kunt kiezen om te plaatsen het beeld achter de titel en de beschrijving van de blog, of de afbeelding vervangen door de titel en beschrijving.

7

Klik op "Bladeren" om een afbeelding vanaf uw computer te uploaden. Zoek en dubbelklik op uw gekozen afbeelding om te uploaden in de Blogger-header.

8

Klik op "wijzigingen opslaan". De blog bevat nu een header afbeelding.

Tips & waarschuwingen

  • Houd de bestandsgrootte van de afbeelding zo klein mogelijk te zijn om het doorbladeren ervaring voor bezoekers naar uw blog te versnellen. Grote afbeeldingen kunnen langer duren om te laden.
  • Sommige blog sjablonen bevatten niet herkenbaar kop breedte code. De breedte van de meeste Blogger headers is echter onder 660 pixels, dus dit gebruiken als een gids voor de grootte van de afbeelding. Indien nodig, experimenteren met fotoformaat totdat u degene die het beste past bij de indeling van de blog.